EnergiWatch

Novozymes-chef: "Lettelse" i Bioenergi

"Volatiliteten er øget kolossalt, efter covid-19 har ramt. Men vi kan se en lettelse i forholdene i tredje kvartal i forhold til tidligere," lyder det fra koncernchefen i Novozymes.

Foto: NOVOZYMES

Det markante fald i salget af enzymer til fremstilling af bioenergi, som Novozymes har kunnet notere i år, er fladet ud i tredje kvartal. Men det kom også fra et massivt fald i andet kvartal.

"Vi har set, at det er gået bedre i Bioenergi i tredje kvartal i forhold til andet kvartal," siger Ester Baiget, koncernchef i Novozymes, til Ritzau Finans.

Det er dog ikke helt godt alligevel, og glansen er gået af det, der tidligere blev set som et guldæg i Novozymes' kurv: benzinens grønne afløser, bioethanol, hvor Novozymes laver enzymerne til produktionen.

Den organiske vækst blev til et fald på 5 pct. i juli, august og september. Men det er trods alt et bedre resultat end det massive vækstfald på 37 pct., divisionen havde i andet kvartal.

"Volatiliteten er øget kolossalt, efter covid-19 har ramt. Men vi kan se en lettelse i forholdene i tredje kvartal i forhold til tidligere," siger topchefen.

I de første ni måneder af 2020 faldt den organiske vækst med 11 pct. samlet set. Og det er da også i det luftlag, at Ester Baiget venter hele året rammer.

"Vi sigter mod et tocifret fald i væksten i år," siger hun.

Faldet i tredje kvartal hænger sammen med et fald i den amerikanske efterspørgsel efter bioethanol, som blandes i benzinen.

Det er sket, fordi folk har arbejdet hjemmefra som følge af restriktioner som hjemsendelse af folk og nedlukning af samfundet, der blev indført i forbindelse med coronapandemien.

Ifølge Sydbank viser markedsdata for den amerikanske ethanolproduktion, som udgør omkring halvdelen af den globale ethanolproduktion, en tilbagegang på 9,6 pct. i tredje kvartal 2020 i forhold til samme periode sidste år mod en tilbagegang i produktionen i andet kvartal på over 30 pct.

Covid-19 fortsætter med at drive Novozymes' bioenergi ned

Novozymes-chef: Vi skal være bedre forbundet med kunderne

Mere fra EnergiWatch

Store shippingselskaber spiller på forskellige heste i klimaræset

Der er brint, LNG og ammoniak, og så er der også metanol og LPG – Buddene er mange, når man spørger store spillere som Maersk, Ardmore, Exmar og Shell om deres bud på fremtidens brændstof og teknologier. Alle er dog enige om, at det er nødvendigt at gøre noget nu.

Ørsted skal sparke nyt liv i landvinden

Muligheden for at opføre irske repoweringprojekter er blandt hovedårsagerne til Ørsteds comeback i europæisk vind med køb af aldrende irsk portefølje. Havvind er dog også tænkt med ind i synergi-ligningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs