EnergiWatch

Bæredygtige aktiefonde ser milliarderne strømme ind

Millarder af kroner finder i disse dage vej til bæredygtige aktiefonde hos blandt andet Nordea Asset Managament og Bankinvestment. Interessen for de grønne investeringer har aldrig været større, lyder det.

Foto: PR Obton

Pengene strømmer i øjeblikket ind i bæredygtige aktiefonde hos blandt andet Nordea Asset Management og Bankinvest. Begge parter oplever rekordhøj interesse for grønne investeringer.

Det skriver Børsen.

I Nordea har man set kapitalen mod bankens bæredygtige aktiefonde stige med 55 pct. på blot et år, mens Bankinvests bæredygtige fond siden lanceringen i juni har tiltrukket mere end 5 mia. kr. fra investorer.

Ifølge Mads Berendt Søndergaard, der er chef for ansvarlige investeringer i Bankinvest, er kapitaltilstrømningen ikke kun et udtryk for investorernes voksende interesse for bæredygtighed, men også et pres fra politisk side om en grøn omstilling.

"Næste år kommer der en lang række lovgivningsprincipper. EU kommer for eksempel med en række handlingsplaner, hvor to af dem får stor betydning for den finansielle sektor," siger Mads Berendt Søndergaard til Børsen.

Den ene handlingsplan handler om, hvordan der arbejdes med esg-screening (miljø, sociale forhold og ledelsesforhold), mens den anden er en EU-taksonomi, et slags fælles værktøj til at identificere det grønne i en given investering, fortæller investeringschefen ifølge Børsen.

 

Vestas-investorer opgiver erstatningssag mod tidligere Vestas-profiler 

Engie kræver bedre bud af Veolia på aktiepost i Suez

Højt humør i retten: Vestas-profiler bakkes op af nye vidner 

Mere fra EnergiWatch

Hofor vil realisere potentielt tab med sindsro

Det vil være ærgerligt, men ingen katastrofe, hvis Hofor skal realisere et potentielt tab på knap 100 mio. kr. på prissikring af strømsalg, siger selskabet. Hvis tabet realiseres, vil forretningen for strømslag nemlig bare stå stærkere på den lange bane.

Ørsted afviser "defensivt" opkøb

Milliardopkøb i europæisk landvind betyder ikke, at der fremover skal satses mindre på havvind, fastslår Mads Nipper, der indikerer, at investeringsmålet på 200 milliarder står foran løft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs