EnergiWatch

Engie kræver bedre bud af Veolia på aktiepost i Suez

Engie forsøger at få Veolia til at komme med et bedre bud, da selskabet mener, at et bud på 2,9 mia. euro for 29,9 pct. af aktierne var for lavt.

Foto: Philippe Wojazer/REUTERS / X00303

Det franske energiselskab Engie kan ikke acceptere Veolias bud på selskabets 29,9 pct. store aktiepost i den franske forsyningsvirksomhed Suez på baggrund af de nuværende vilkår.

Det fremgår af en meddelelse, skriver Bloomberg News.

I stedet vil Engie forsøge at få Veolia til at komme med et bedre bud.

Også Suez mener, at buddet på 2,9 mia. euro, som Veolia lagde på Engies aktiepost på 29,9 pct., undervurderer værdierne i selskabet. Desuden rejser buddet konkurrenceretlige spørgsmål, og der er risiko for, at en sammenlægning ender med tab af job, oplyste selskabet i sidste uge.

Veolia håber på at overtage Engies aktie som et første skridt mod et potentielt bud på de resterende aktier i Suez og at overtage hele koncernen.

Tilbuddet fra Veolia er på 15,50 euro per aktie i Suez, hvilket oprindeligt svarede til en præmie på 27 pct.

Veolia, der i forvejen driver forsyningsvirksomhed og også står for offentlig transport, stiger 0,5 pct. Også Suez ligger 0,5 pct. højere, mens Engie falder 0,6 pct.

 

Fransk milliardtilbud får to kolde skuldre 

Franske Veolia tilbyder milliarder for rival 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs