EnergiWatch

Ny energiklynge sikrer sig over 100 mio. kr.

Energy Cluster Denmark har over sommeren sikret sig funding på over 100 mio. kr. til seks nye innovationsprojekter.

Foto: PR Energy Innovation Cluster

Den nye nationale klyngeorganisation for energi, Energy Cluster Denmark, har i  løbet af sommeren sikret sig funding til seks nye energiprojekter til en samlet værdi af mere end 100 mio. kroner.

Det skriver organisationen i en pressemeddelse.

Energy Cluster Denmark blev en realitet den 1. juli i år med en sammenlægning af da tre danske energiklynger Clean Energi, Energy Innovation Cluster og House of Energy med i alt 400 medlemmer og en projektportefølje på 800 mio. kroner.

"Det er fantastisk at indlede arbejdet i den nye klyngeorganisation med at fundraise midler til virksomheder og videninstitutioner og medfinansiere spændende innovationsprojekter, som alle er skabt af virksomhedernes behov og største udfordringer," siger Glenda Napier, CEO i Energy Cluster Denmark.

Innovationsprojekterne tager forskellige afsæt på tværs af hele energisektoren: Fra udvikling af bio-fuel til fly og skibstrafik over storskala elektrisk energilagring til optimering af udnyttelsen af overskudsvarme i fjernvarmesektoren.

”Industrien har stor appetit på ny innovation og teknologiske løsninger, og vi skal bidrage til at løfte innovationskraften på tværs af hele energisektoren ved at facilitere samarbejde mellem de helt store virksomheder, små og mellemstore virksomheder og videninstitutioner. Sådan sikrer vi, at energisektorens største udfordringer forløses i innovative projekter," siger Glenda Napier.

EUDP-millioner går til undervandsrengøring

Ny energiklynge slår sig ned i Fredericia

Ny samlet energiklynge får endnu et velkendt ansigt i toppen

Peder Ø vil gentænke energisystemet med ny klynge 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs