EnergiWatch

Ny samlet energiklynge får endnu et velkendt ansigt i toppen

Energy Innovation Clusters adm. direktør bliver direktør i den nye fusionerede klyngeorganisation, Energy Cluster Denmark. I sidste uge blev det offentliggjort, at også Energy Innovation Clusters bestyrelsesformand kommer over som formand i den nye organisation.

Den ny adm. direktør for Energy Cluster Denmark og nuværende adm. direktør for Energy Innovation Cluster, Glenda Napier. | Foto: PR / Energy Cluster Denmark / Jonas Fotografi

Der er ikke nogen fast fællesbetegnelse for flere klynger, men det tætteste vil i de fleste tilfælde være en flok.

Og nu er der altså blevet udpeget en flokleder for Danmarks samlede energiklynge, der skabt ud af fusionen mellem Energy Innovation Cluster, House of Energy og Clean Energi.

Det bliver Glenda Napier, som skal være adm. direktør for Danmarks nye klyngeorganisation, Energy Cluster Denmark, som skal favne hele energisektoren.

Ifølge den nye direktør vil samlingen af de fusionerende klyngeorganisationer give den grønne omstilling retning og sikre, at hele sektoren løfter i flok.

"Vi kommer til at favne over energilagring, energieffektivitet, energiproduktion, energiinfrastruktur og på tværs af det sektorkoblinger og systemintegration. Så vi har samlet sektoren om en fælles energidagsorden, så vi kan samarbejde om et sammenhængende energisystem, hvor vi kan sektorkoble energisystemet internt mellem energiformer og på samme tid koble energien til f.eks. transportsektoren," siger Glenda Napier:

"Det her giver os et nyt samlet fagligt scope, som man ikke hidtil har set i Danmark," siger direktøren.

Ifølge bestyrelsesformanden for Energy Cluster Denmark, Peder Østermark Andreasen, har Glenda Napier allerede som adm. direktør for en af de nu fusionerede klynger, Energy Innovation Cluster, hvor hun har været direktør siden 2016, bevist sit værd.

"I Danmark har vi store ambitioner for energiområdet, og det kræver innovation at nå i mål. Det er helt afgørende, at den ny direktør i Energy Cluster Denmark med en tydelig vision og et stærkt drive kan stå i spidsen for den samlede innovationsindsats. Glenda har bevist, at hun evner at samle sektoren om en stærk klyngevision. Det bliver der brug for i Energy Cluster Denmark, hvor vi får et endnu større virkefelt," siger han.

Et velkendt ansigt

Peder Østermark Andreasen blev i sidste uge udnævnt som bestyrelsesformand Energy Cluster Denmark, men har indtil nu været formand for Energy Innovation Cluster.

Bevægelsen fra Energy Innovation Clusters top til Energy Cluster Denmark fortsætter altså med Glenda Napier. På trods af personsammenfaldet på toppen og lighederne i Energy Innovation Cluster og Energy Cluster Denmarks navn, understreger Glenda Napier dog, at der er tale om en fusion mellem tre ligeværdige selskaber.

"Det har været en lang proces at forme den nye organisation i en fusion, hvor min fremmeste opgave bliver at samle de tre organisationer i et nyt setup. Det er vigtigt, at alle kan se sig selv i det nye - både vores medlemmer og medarbejdere", siger Glenda Napier.

Hvorfor er du den bedste til rollen?

”En professionel rekrutteringsproces har konkluderet blandt 60 ansøgere, at jeg er den bedste til rollen. Det er jeg beæret og ydmyg over. Jeg har arbejdet med klyngeudvikling i udlandet og Danmark i 15 år, så jeg ved, hvor kompleks en størrelse det er. Og i de sidste fire år har jeg så været adm. direktør i Energy Innovation Cluster, hvor jeg har udviklet en innovationsmodel med tilhørerende projekter, som også involverer universiteter og forskere i samspil med erhverv. Det skaber konkrete resultater, og det er det, som den nye organisation også skal gøre."

Skal sætte projekter i søen

Som adm. direktør for Energy Innovation Cluster siden 2016 har Glenda Napier stået for en retning, som kobler erhvervslivets interesser med universiteter i forsøget på at løse et politisk mål om CO2-reduktion.

Den tilgang vil hun videreføre i den nye klyngeorganisation.

"Jeg glæder mig rigtig meget til at samle den nye organisations medarbejdere og skabe Danmarks og måske verdens bedste klyngeorganisation. Det er et privilegium at samle vidensorganisationer og erhverv i forsøget på at reducere Danmarks udledning med 70 pct. i 2030. Det er vand direkte på Danmarks mølle, for de projekter vi vil sætte i søen, vil understøtte hele det arbejde," siger Glenda Napier.

Energy Cluster Denmark kommer til at have 40 medarbejdere, og det er endnu ikke besluttet, om organisationen skal have et hovedkontor, samt hvor det i så fald vil skulle placeres. De tre nuværende klynger har i dag kontorer i Esbjerg, København, Sønderborg, Silkeborg, Middelfart, Aarhus, Sorø og Aalborg.

"Vi kommer til at være et lille, men effektivt, sekretariat, som får skubbet ressourcer ud i hele energiens økosystem. Det er vores medlemmer, som skal vokse sig store, ikke os," siger den nye direktør.

Foruden House of Energy, Clean Energy og Energy Innovation Cluster har også Gate21 og NBE medvirket til tilblivelsen af den nye organisation.

Glenda Napier tiltræder i sin nye rolle den 1. juli.

Peder Ø vil gentænke energisystemet med ny klynge

Total vil blande grøn brint i sin danske gas 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs