EnergiWatch

Brand brudt ud hos Fortum i Nyborg

Der er opstået en brand hos affaldsbehandlingsvirksomheden Fortum Waste Solutions i Nyborg, oplyser Fyns Politi. Situationen er dog under kontrol, og der er ifølge politiet ingen tilskadekomne.

Foto: PR FORTUM

Tirdsag ved middagstid er der opstået brand hos Fortum Waste Solutions i Nyborg.

Branden har fået politiet til at advare borgere om gener fra røgen, ligesom folk i et område er blevet opfordret til at søge indendørs.

Branden er dog kommet under kontrol, og meldingen fra Fyens Politi er, at ingen er kommet til skade.

Artiklen fortsætter...

 

Selv om der ikke er synlig røg, så bliv indenfor. Særligt hvis der lugter af svovl er det vigtigt. Og husk at lukke døre, vinduer og ventilationsanlæg #politidk

— Fyns Politi (@FynsPoliti) August 4, 2020

Der er lige nu kontrol over branden hos Fortum i Nyborg. Der er ingen melding om tilskadekomne #politidk

— Fyns Politi (@FynsPoliti) August 4, 2020

Vi sender i øjeblikket en del mandskab til Nyborg pga af branden hos Fortum. Opholder du dig udendørs i området øst/nordøst for Slipshavndvej, Lindholmvej og Storebæltsvej, Østeråvej, så søg indenfor. Området omfatter Sommerbyen, Nyborg Strandcamping. #politidk

— Fyns Politi (@FynsPoliti) August 4, 2020

Ifølge de første meldinger opstod branden i noget "oplagret materiale" udendørs, skriver Ritzau med henvisning til Fyens Politi.

Fortum har i Danmark specialiseret sig i høj temperatur-forbrænding af farligt affald fra industrien og udlandet men driver i andre nordiske lande også anlæg til genanvendelse af alt fra plast til bilbatterier, metal, jord, aske og slagge.

I Nyborg, hvor den finske affalds- og energikoncern har sit danske hovedkontor, driver selskabet et behandlingsanlæg til farligt affald.

Anlægget var tidligere ejet af Kommunekemi, der tilbage i 2012 blev købt af kapitalfonden EQT Infrastructure for sidenhen i 2015 at blive solgt videre til finske Ekokem, som året efter blev overtaget af Fortum-koncernen.

Det danske datterselskab skiftede i 2017 navn til Fortum Waste Solutions A/S og indgår som en del af affalds- og energikoncernens nordiske forretningsområde, Recycling and Waste Solutions.

 

 

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

Ny dansk batteriteknologi styrer mod elbilmarkedet

Fortum finder ny topchef internt

Fortum indleder samarbejder om Bio2X

 

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere