EnergiWatch

Siemens lader folk arbejde hjemmefra efter lockdown

Den tyske koncern vil fremover lade alle medarbejdere arbejde hjemmefra 2-3 dage om ugen, hvis de ønsker det.

Tiltaget blev besluttet på Siemens' seneste generalforsamling. Foto: Siemens AG/press.siemens.com

Tyske Siemens har besluttet, at de ansatte kan arbejde hjemmefra to eller tre dage om ugen. Det er det seneste eksempel på, hvordan coronapandemien har påvirket den måde, selskaberne indretter sig på.

Det skriver Reuters.

Koncernen, der har hjemme i München, fortæller, at det er bestyrelsen, der har godkendt den nye arbejdsmodel, der vil give alle medarbejdere lov til at arbejde der, hvor de selv mener, de er mest produktive - og det betyder altså også fra hjemmekontoret.

"Målet er, at give de ansatte verden over mulighed for at være mere mobile to til tre dage om ugen uanset årsagen," oplyser Siemens torsdag.

Roland Busch, der er topchef i koncernen, siger, at disse forandringer også vil betyde, at ledelsen skal til at fokusere på præstationer fremfor den tid, der bruges på kontoret.

Twitter har allerede været ude med en tilsvarende melding. Og Siemens er nu det første store tyske selskab, der laver varige ændringer i arbejdsforholdene i kølvandet på de omfattende hjemsendelser at ansatte, der også er sket her for at hindre spredningen af coronavirus.

Ændringerne kommer til at berøre mere end 140.000 ansatte på 125 lokationer i 43 lande.

En aktie i Siemens faldet torsdag middag med 1,4 pct. på børsen i Frankfurt.

Siemens: Nu kommer ketchup-effekten for store varmepumper

Siemens Gamesas nye ejerskab godkendt

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere