EnergiWatch

Tesla er nu mere værd end General Motors og Ford tilsammen

Opturen fortsætter for den amerikanske elbilproducent Tesla, der i dag er mere værd end de to traditionsrige amerikanske firmaer, General Motors og Ford, tilsammen. Det er på trods af, at Tesla har markant lavere omsætning og mindre indtjening end de to koryfæer.

Elon Musk i Teslas fabrik i Shanghai. Foto: Aly Song/REUTERS / X01793

Tesla, den amerikanske producent af elbiler, fortsætter kursfesten onsdag med et plus på 5,1 pct. til 493,05 dollar. Dermed er aktien allerede steget med 18 pct. i 2020, og samtidig fortsætter fremgange fra sidste år, hvor den vandt 26 pct.

Tesla, der nu er steget med 175 pct. siden den seneste bund i starten af juni 2019 i 178,97 dollar, noterer sig ikke bare kursrekord efter kursrekord i disse dage, men selskabet er trods markant færre solgte køretøjer, lavere omsætning, mindre indtjening og svagere pengestrømme nu mere værd en Ford og General Motors (GM). Tilsammen.

Teslas markedsværdi har onsdag rundet 88,9 mia. dollar. GM er 49,8 mia. dollar værd, og Ford har en samlet værdi af 36,8 mia. dollar. De to gamle bilkoryfæer har derfor en samlet markedsværdi på 86,6 mia. dollar - eller knap 2,4 mindre end Teslas.

Tesla fik sidste år kurstæsk, da koncernen skuffede i april investorerne med et negativt resultat og negativ pengestrøm i første kvartal. Løfter om besparelser og en hurtig genopretning gav ikke den store effekt, før investorerne senere på året fik syn for sagn, og aktien begyndte at kravle op i anden halvdel af 2019.

I sidste uge, årets første, annoncerede koncernen så, at den i fjerde kvartal 2019 leverede flere biler end ventet på Wall Street, og dermed nåede selskabet op på sit mål for hele sidste år, og det har investorerne belønnet. I denne uge har topchef Elon Musk, udover kursfremgangen, også kunne fejre den første leverance af en Model 3 fra Teslas fabrik i Shanghai i Kina.

Teslas sortseere har tabt 3 mia. dollar siden 2018

Aldrig før har Tesla solgt så mange elbiler

Tesla skubbes mod Kina med tab af skattefradrag i USA

Salget af elbiler er firedoblet i 2019 og slår rekord

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere