Ny dansk elbil-leverandør styrer mod toppen

Den nyopstartede ladespecialist Spirii er klar til at tage kampen op med Eon og Clever. Selskabet skal være blandt branchens største inden for ganske få år, fortæller direktør Tore Harritshøj til Børsen. 
På billedet lades en Nissan Leaf op ved en Clever-ladestander. Nu byder en ny dansk spiller sig ind på opladning af elbiler - og dét med store ambitioner. | Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
På billedet lades en Nissan Leaf op ved en Clever-ladestander. Nu byder en ny dansk spiller sig ind på opladning af elbiler - og dét med store ambitioner. | Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Med de politiske ambitioner om at fylde vejene op med elbiler, skabes der rum for underleverandører i branchen. En sådan er det unge selskab Spirii, der specialiserer sig i ladestandere, og som allerede nu er klar til at tage kampen op med de større spillere som Eon og Clever.

Det fortæller selskabets adm. direktør, Tore Harritshøj, til Børsen.

"Vores målsætning er, at vi inden for de næste to til tre år bliver en af de vigtigste spillere inden for det danske marked," lyder det fra direktøren.

Han baserer sin tiltro på, at Spirii har evner og motivation til at tage kampen op med de etablere modspillere, ligesom han forventer, at markedet kommer til at vokse. En række af medarbejderne hos Spirii kommer desuden med erfaring fra steder som Eon, Clever og Tesla. Tore Harritshøj kommer selv fra en direktørstilling hos Eon.

Spirii producerer ladestandere med et særligt fokus på det, der kaldes den semioffentlige kategori. Det vil sige, at Spirii især målretter sig virksomheder, kommuner og boligforeninger. Til det har selskabet i sit investorgrundlag fået tilført et tocifret millionbeløb. Midler, der gerne skal hjælpe med at udbrede selskabets løsninger - og altså helst bringe Spirii til tops inden for ganske få år, står det til ladeselskabet selv.

 

Merkel vil have en million ladere til elbiler i 2030 

Vattenfall og Honda indgår elbil-samarbejde

ABB leverer ladeløsning til Singapore

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Photo: Ørsted

Havnearbejdere protesterer over Ørsted

For abonnenter