EnergiWatch

Salget af elbiler er kommet godt fra start i 2019

I løbet af årets første tre uger er der solgt 10 gange flere elbiler sammenholdt med samme periode sidste år, og flere forhandlere melder om ventelister.

Med indgangen til 2019 er der blevet sat skub i salget af elbiler. Hvor der sidste år blev solgt 18 elbiler i Danmark i løbet af årets første 20 dage, er det antal i år steget til 200 - altså mere end en tidobling. Det skriver Berlingske.

Ifølge brancheforeningen Autobranchen hænger det hidtil forhøjede salg bl.a. sammen med, at elbilernes rækkevidde er forbedret, et større udvalg og konkurrencedygtige priser, oplyser direktør Gitte Seeberg i en meddelelse.

"Salget af elbiler begyndte at tage fat i andet halvår i 2018 og fortsætter nu ind i det nye år. Forbrugerne har fået sikkerhed for de lave afgifter på kun 20 pct., og elbilernes rækkevidde er gennem større batterier også blevet stærkt udvidet," udtaler hun ifølge Berlingske.

Dén vurdering får opbakning fra bilejernes interesseorganisation, FDM, der tilskriver fremgangen, at der er kommet et større udbud af modeller, som kunderne kan vælge imellem, ligesom den påpeger, at der er flere måneders ventetid på Hyundai, Kia og Volkswagens elbiler. De grønne biler udgør dog stadig kun en til to pct. af det samlede nybilsalg, oplyser Berlingske.

Halvdelen af Norges nye biler ventes i år at være elbiler

Flaskehalse og ventetid på el- og hybridbiler 

Eon laver hurtigladere til københavnske taxaer

Tesla sender prisstigninger på opladning til kunderne 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs