EnergiWatch

Elbilerne kommer – spørgsmålet er bare hvor hurtigt

Om få år bliver elbiler billigere og mere attraktive end benzin- og dieselbiler, forudser eksperterne. Men hvordan det kommer til at ske, og hvor mange benspænd, der er på vejen, er svært at spå om. I Norge mærker man allerede elbils-effekten.

Foto: Renault PRESSE

Det begyndte med gaffeltrucks og golfbiler. Men nu står dørene åbne til hele den globale industri for elbiler. Og den vokser hurtigt, fortæller Lars Barkler, direktør for Lithium Balance, der udvikler styresystemer til lithiumbatterier.

"Globalt bliver antallet af producerede elbiler fordoblet hvert år. Det startede fra næsten ingenting, men nu begynder det at gå stærkt. Der har været mange prognoser de sidste ti år, om at nu tager det snart af. Men lige nu er vi der, hvor det faktisk begynder at ske. Det kan vi se på tallene, og det kan vi se på vores egen vækst," siger han.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs