EnergiWatch

Elbilerne kommer – spørgsmålet er bare hvor hurtigt

Om få år bliver elbiler billigere og mere attraktive end benzin- og dieselbiler, forudser eksperterne. Men hvordan det kommer til at ske, og hvor mange benspænd, der er på vejen, er svært at spå om. I Norge mærker man allerede elbils-effekten.

Foto: Renault PRESSE

Det begyndte med gaffeltrucks og golfbiler. Men nu står dørene åbne til hele den globale industri for elbiler. Og den vokser hurtigt, fortæller Lars Barkler, direktør for Lithium Balance, der udvikler styresystemer til lithiumbatterier.

"Globalt bliver antallet af producerede elbiler fordoblet hvert år. Det startede fra næsten ingenting, men nu begynder det at gå stærkt. Der har været mange prognoser de sidste ti år, om at nu tager det snart af. Men lige nu er vi der, hvor det faktisk begynder at ske. Det kan vi se på tallene, og det kan vi se på vores egen vækst," siger han.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Equinor starter brandramt gasanlæg op igen

Equinors anlæg for flydende gas i den nordnorske by Hammerfest blev i 2020 raseret af en stor brand. Siden har en genåbning været udskudt flere gange, blandt andet på grund af coronakrisen. Nu starter anlægget snart op igen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs