EnergiWatch

MHI Vestas fordobler arealet på Esbjerg Havn

Pladsen er blevet for trang for MHI Vestas i Esbjerg. Derfor indgår mølleproducenten nu en aftale med Esbjerg Havn om at fordoble det areal, man bruger til samling og udskibning.

Foto: Vestas

Hvis der findes en gruppe af mennesker, der har det som hobby at spotte vindmøller, så er Esbjerg Havn stedet at mødes. Udskibningen af vindmøller fra havnen er de senere år bare steget år og steget, og nu er der lagt an til yderligere voldsom vækst i antallet af udskibede møller fra havnen.

MHI Vestas vil nemlig med en ny aftale med Esbjerg Havn fordoble det areal, selskabet lejer af havnen. Hidtil har MHI Vestas lejet et areal på 54.200 kvadratmeter i den del af Esbjerg Havn, der hedder East Port. Fremover over MHI Vestas nu leje et areal på 138.200 kvadratmeter på havnen - inklusiv en ny kajplads.

Det nye, større område skal dels bruges til delvis samling og indledende montering af møllerne, og dels bruges til udskibning af møllekomponenterne til projekter i Nordeuropa.

"Den indledende montering af møllerne er et kritisk aspekt ved vores forretning, og derfor er det afgørende med et dedikeret areal på land, hvor vi kan klargøre vores møller for installation til havs. Det sikrer et minimalt tidsforbrug offshore, hvilket er med til at sænke installationsomkostningerne. Vi går mod en travl periode, hvor vi vil udskibe adskillige projekter fra Esbjerg, og vi sætter stor pris på investering i infrastruktur, som havnen har foretaget, og den fleksibilitet, som Esbjerg Havn har udvist over for vores behov," siger Bo J. Bjerregaard, direktør for pre-assembly hos MHI Vestas.

Esbjerg Havn har de senere år investeret over en milliard kroner i udbygning af havnen med henblik på netop montering og udskibning af vindmøller. Ud over MHI Vestas er også Siemens storkunde hos Esbjerg Havn, lige som en lang række underleverandører inden for servicering af offshore vind benytter sig af havnen.

Gigantiske naceller

Blandt de møllekomponenter, som MHI Vestas vil udskibe fra Esbjerg, er nacellerne til V164-møllerne, der produceres på Lindø på Fyn. Vingerne til netop V164'eren bliver dog produceret på Isle of Wight.

Hos Esbjerg Havn er man mere end tilfredse med, at MHI Vestas har valgt at udvide samarbejdet med havnen.

"Det er selvfølgelig opmuntrende, at vi er stand til leve op til de krav, som MHI Vestas stiller i form af fleksibilitet og kapacitet, og at vi kan gøre det i en skala, der er nødvendig for disse store, offshore projekter," siger Ole Ingrisch, adm. direktør for Esbjerg Havn, i en meddelelse.

Sol og vind løfter energiudvikler i omskifteligt marked

MHI Vestas foretrukket til belgisk havmøllepark

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere