EnergiWatch

Aarhus lancerer plan for nye vindmøller

Venstre og konservative ønsker sig flere vindmøller i kommunen, men man møder modstand fra Dansk Folkeparti. De næste 12 uger kan alle komme med forslag til udbygningen af vindmølleparken.

Den jyske hovedstad kan være på vej med nye vindmøller.

Aarhus Stiftstidende skriver torsdag, at byrådet i kommunen netop har sendt en ny vindmølleplan i høring, hvor man har udpeget en række områder til at fortsætte udbygningen. Der er særligt udvalgt placeringer i industriområder og ved siden af motorvejsafkørsler, så de generer de aarhusianske borge mindst muligt, og forslaget om at udbygge den eksisterende vindmøllepark på i alt 20 møller får opbakning af Venstre og Konservative i byrådet.

Dansk Folkepartis ældrerådmand Jette Skive er dog ikke så begejstret for forslaget.

"Hvis vi skal have vindmøller på land, så stil dem op på Rådhuspladsen og ned ad Strøget, så alle kan få glæde af dem, Når jeg kører ude i det åbne land, vil jeg ikke se på det skidt," citerer avisen byrådsmedlemmet.

Danmark kan nøjes med hver fjerde vindmølle

Den offentlige høring af Aarhus' vindmølleplaner løber over 12 uger og er en del af kommunens målstætning om at være co²-fri i 2030.

Aarhus er blandt de jyske kommuner, som har færrest vindmøller.

Klik på kommunerne for at se detaljer om vindmølleudbygningen her. Kortet er farvelagt efter udnyttelsen af de nuværende møller. Beregningen tager højde for den samlede vindudbygning i kommunen, den nuværende gennemsnitlige vindmølles kapacitet og afstanden fra denne til en stor, moderne vindmølle.

Kommuner dropper en ud af syv vindmølleplaner

Fire ud af fem vindmøller rejst i Jylland

København sælger sine fossile aktier

Forsiden lige nu

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Oliefeltet Frosk i den norske del af Nordsøen kan indeholde helt op til 60 mio. tønder olieækvivalenter, lyder det fra Aker BP, som næsten er færdige med boringen af en udforskningsbrønd.

Australsk TDC-bejler driver teleinfrastruktur flere steder i verden

Danske pensionskasser fortæller, at de vil købe TDC sammen med australske Macquarie, fordi den australske kapitalbank har "stor ekspertise" inden for infrastruktur. En gennemgang viser, at investeringsbanken er engageret i ni relevante selskaber, hvoraf TDC kender det ene særdeles godt.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere