EnergiWatch

Vindudvikler har skåret to ud af tre medarbejdere

Tocifrede millionunderskud er vendt til et lille plus hos Global Wind Power, men selv om der har skullet en stærk medicin til for at nå det, så er overlevelseskampen endnu ikke slut.

Foto: LM Wind Power

Den europæiske vindudvikler Global Wind Power er efter to hårde år på vej mod en genrejsning af selskabet. Det skriver dagbladet Børsen tirsdag.

Siden 2012 og to år frem har selskabet haft et minus på 70 mio. kr., men i den seneste årsrapport for det forskudte regnskabsår i 2014 og 2015 lander man et plus på 6,8 mio. Selvom det har krævet alt fra massefyringer - i dag har selskabet skåret staben med mere end 60 pct. - frasalg, lukninger og kapitalindsprøjtninger, så er man endnu ikke helt i mål.

Stifter og hovedaktionær Henrik Amby fortæller, at man i øjeblikket er ved at lande en "livsnødvendig" aftale om et joint venture med en ny partner.

"Det falder på plads her i februar - plus/minus et par dage. Der er tale om en kapitalstærk investor med interesser i branchen, og det ser ud til, at der kun mangler teknikaliteter og formalia. Det har været en hård omgang, så jeg har svært ved at ikke at være begejstret," siger han til Børsen.

Overskuddet hos Global Wind Power skyldes ifølge Henrik Amby et større frasalg af et projekt i Frankrig.

Finanschef fortid hos Vestas

Overskudsgraden halveret i Dongs vindbutik

Siemens-chef om fyringsrunde: "Vi ser ikke så dramatisk på det"

Det lysner for LM Wind Power

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere