EnergiWatch

Alstom får BNDES-godkendelse tilbage

Efter et halvt år ude i kulden får Alstom til marts vigtig brasiliansk godkendelse tilbage.

Foto: Alstom

Kunder til vindmøller fra fransk-amerikanske Alstom kan nu snart igen få billig finansiering i Brasilien. I følge fagmediet Recharge står Alstom til at genvinde den afgørende BNDES-godkendelse til marts - efter et halvt års suspension.

Recharge erfarer desuden, at Alstom ikke mistede sin BNDES-godkendelse, fordi selskabet fejlede i opbygningen af en lokal opbygning af underleverandører. I stedet mistede Alstom BNDES fordi en enkelt af selskabets leverede møller ikke levede op til de brasilianske myndigheders krav om lokalt indhold.

Med Alstom tilbage på det brasilianske marked har Vestas udsigt til styrket konkurrence på det vigtige, sydamerikanske marked. Vestas kunne i december 2015 fortælle, at selskabet var blevet BNDES-godkent. Godkendelsen er afgørende for succes på det brasilianske vindmarked, da den giver kunderne til møllerne mulighed for at opnå billig finansiering.

Vestas mistede sin BNDES-godkendelse tilbage i 2012, hvor reglerne blev strammet. Vestas har bl.a. investeret 240 mio. kr. og indgået partnerskaber i det sydamerikanske land for igen at leve op til kravene.

Nordex sikrer sig nye milliarder

Vestas på vej mod ordre i Brasilien

Forsiden lige nu

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Oliefeltet Frosk i den norske del af Nordsøen kan indeholde helt op til 60 mio. tønder olieækvivalenter, lyder det fra Aker BP, som næsten er færdige med boringen af en udforskningsbrønd.

Australsk TDC-bejler driver teleinfrastruktur flere steder i verden

Danske pensionskasser fortæller, at de vil købe TDC sammen med australske Macquarie, fordi den australske kapitalbank har "stor ekspertise" inden for infrastruktur. En gennemgang viser, at investeringsbanken er engageret i ni relevante selskaber, hvoraf TDC kender det ene særdeles godt.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere