EnergiWatch

Kapitalfond vil sælge nordjysk energisucces

Der er behov for konsolidering af mindre energivirksomheder, begrunder fonden et muligt salg af energianlæg-producent trods stor vækst.

Foto: Arcon

Den nordjyske producent af energianlæg, Industrivarme, er blevet sat til salg, skriver Børsen. Det er kapitalfonden Vækst Invest Nordjylland, der vil afhænde virksomheden, hvis konverteringsanlæg omdanner primært biobrændsel og sol til varme.

Salget skyldes imidlertid ikke, at det går trægt for Industrivarme. Tværtimod steg virksomheden i regnskabsåret 2014/15 28,5 pct. i bruttofortjeneste til 38,8 mio. kr. med godt en fordobling af resultatet til 8,6 mio. kr. efter skat til følge. Mens selskabet ifølge direktøren står til at hæve bundllinjen med yderligere 20-30 pct. i det kommende år med en omsætning på mere end 200 mio. kr.

"Selvfølgelig vil vi gerne være ejer af noget, der går godt. Men alt er jo i princippet til salg, og vi har været med i fem-seks år. Vi ser helt tydeligt et behov for at konsolidere nogle ting, og det tror vi ikke, at vi kan løfte selv. Umiddelbart ser vi i hvert fald tre-fire virksomheder, der er oplagte generationsskiftekandidater," siger direktør i Vækst Invest Nordjylland, Søren Mølgaard.

Kapitalfonden, der har bl.a. Spar Nord, Nykredit, AP Pension og Vækstfonden som ejere, har været engageret i Industrivarme siden 2009. Ifølge Børsen er det virksomheder som Linka Energy, Tjæreborg Industri, Euro Therm, Nordheat og Xrgi, der er mulige konsolideringspartnere for den formentligt snart afhændede virksomhed.

Mølleplejere vil skabe momentum på lave elpriser

Thy-Mors Energi afviser fusionsplaner

ATP opkøber endnu et dansk vindselskab

ATP skaber servicegigant til olie og vind

Forsiden lige nu

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Oliefeltet Frosk i den norske del af Nordsøen kan indeholde helt op til 60 mio. tønder olieækvivalenter, lyder det fra Aker BP, som næsten er færdige med boringen af en udforskningsbrønd.

Australsk TDC-bejler driver teleinfrastruktur flere steder i verden

Danske pensionskasser fortæller, at de vil købe TDC sammen med australske Macquarie, fordi den australske kapitalbank har "stor ekspertise" inden for infrastruktur. En gennemgang viser, at investeringsbanken er engageret i ni relevante selskaber, hvoraf TDC kender det ene særdeles godt.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere