EnergiWatch

Enorm amerikansk Vestas-park forsinket

Et næsten 300MW stort vindprojekt med Vestas-møller i USA bliver op til et halvt år forsinket.

Den ikke mindre end 298 MW store Kingfisher-vindpark i den amerikanske stat Oklahoma skulle egentlig være sat i drift i inden udgangen af 2015. Men her et par dage, før nytåret bliver fejret, er det ikke alle møller, som danske Vestas leverer, der snurrer.

Kun omkring to tredjedele ventes at være sat i drift ved den oprindelige deadline. Resten vil først være på plads i første halvdel af 2016, lyder det fra ejeren og udvikleren af parken, energiselskabet Apex Clean Energy til lokalmediet TheEnidNews.com. Her fortæller talspersonen Dahvi Wilson desuden, at baggrunden er ”almindelige konstruktionsforsinkelser.”

Lokale beboere har i længere tid ligget i et juridisk slagsmål med Apex Clean Energy mod Vestas-parken, og ifølge lokalemediet vil en retssag om parken begynde i Oklahoma City til april.

Vestas fik ordren på de 149 V100-2.0 MW-møller til Kingfisher-parken i januar 2015.

Vestas: Aldrig oplevet noget lignende

Her er Vestas' ordrer i 2015

Vestas vinder ordre på 40 MW i Grækenland

Vestas får kinesisk ordre

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere