EnergiWatch

Vindpark frygter at lov vil slå økonomien ud af balance

Middelgrundens Vindmøllelaug advarer om, at risikoen for, at møller pilles ned i utide, øges med regeringens forslag om at reducere godtgørelse, der ifølge Vindmølleforeningen er lovgivning med tilbagevirkende kraft.

Foto: Wiki Opencommons

Umiddelbart ligner det et indgreb i petitesseafdelingen: Regeringen og Dansk Folkeparti vil som led i finanseringen af de næste to års VE-udbygning sænke den såkaldte balanceringsgodtgørelse fra 1,3 øre/kWh til 0,9 øre kWh.

Imidlertid risikerer den brøkdel af en øre at være det fravær af en dråbe, der kan efterlade glasset helt tomt. For med de seneste års lave elpriser er marginerne i forvejen presset for landets vindmølleejere, især hvis møllerne har opbrugt deres kvote af statsstøtte. Derfor risikerer politikerne, at møller, der egentlig har flere års levetid i sig, bliver pillet ned, fordi de giver underskud.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Shell vil ud af mørket med nyt klimamål

Oliegiganten går nu et skridt videre end de andre i toppen af industrien med et mål om at halvere sine udledninger allerede i 2030. Sådan lyder det på bagkant af et kvartal, hvor Shell firedoblede indtjeningen.

Noreco lander mindre overskud

Det norske olieselskab er tilbage med plus på bundlinjen og sætter stor lid til især to satsninger i den danske Nordsø.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs