EnergiWatch

Nordsø-aftale åbner for dobbeltjackpot til Mærsk

Skatteaftale betyder renovering af eksisterende Mærsk-felt og kan samtidig give kæmpe rabat til udvikling af gigantisk uudnyttet gasfelt.

Maersk Oil henter i dag gas op under ekstreme temperaturer og tryk fra Culzean-feltet 200 km øst for skotske Aberdeen. Den ekspertise kan bruges på Svanefeltet, hvor gassen skal hentes op fra dybder på mellem 5 og 6 km under havbunden.

Et felt med gas nok til at dække Danmarks forbrug i mere end 25 år kan ende hos Mærsk efter indgåelse af den nye Nordsø-aftale. Dermed kan landets største virksomhed, der også har sikret sig en fornyelse af aftalen på et eksisterende gasfelt, score dobbelt jackpot på aftalen med regeringen.

Der er skabt bedre skatteforhold for investeringer i nye felter. Så selvfølgelig må de have rettet øjnene i den retning.

Morten Imsgaard, aktieanalytiker i Sydbank

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Fabrikker lukker på grund af høje energipriser

Stigende energipriser tvinger nu producenter af gødning og stål til at lukke fabrikker. Sværvægteren Yara lukker en række europæiske fabrikker, hvilket sender et klart signal om, at der er udsigt til voldsomme prisstigninger på gødning.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs