EnergiWatch

Dong taber igen gaskamp til Maersk i Nordsøen

Energitilsynet afgør, at Dong Energy har opkrævet overpris for transport af naturgas fra Nordsøen. Der er krævet omkring 200 millioner for meget, men konsekvensen kan vise sig langt større.

Foto: Magnus Holm, Polfoto

Dong Energy har krævet overpris for transporten af naturgas fra Nordsøen. Det har Energitilsynet netop afgjort på anledning af en klage fra Maersk Energy Marketing (MEMAS).

Klagen omhandler perioden fra november 2012 til marts 2014, hvor energiselskabet har krævet en transporttarif på 10,23 øre per m3 gas. Den skal sættes ned til 5,75 øre/m3 i 2012-niveau, fastslår Energitilsynet. Ifølge EnergiWatch' beregninger, er der i perioden leveret omkring 4,67 mia. m3 salgsgas til den danske vestkyst, hvilket betyder, at Dong har opkrævet 209 mio. kr. for meget for transporten.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 368 britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Vestas vælger tysk logistikpartner i Nordamerika

Den danske vindmølleproducent, der fra årsskiftet skifter DSV ud med Mærsk som primær logistikpartner, får fremover distribueret komponenter og reservedele i Nordamerika af en tysk logistikvirksomhed.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs