EnergiWatch

Europæiske energikæmper har tabt 100 mia.

Lave el-, olie- og gaspriser har sendt de europæiske sværvægtere i energibranchen i tårnhøje underskud i 2015, viser en opgørelse fra Berlingske Business.

Foto: /ritzau/Joachim Adrian/Arkiv

Trange tider for de europæiske energiselskaber har i løbet af sidste år været med til at sende bundlinjerne i et dundrende underskud på i alt 93 mia. kr. Det viser en opgørelse blandt ti store energiselskaber på kontinentet, Berlingske Business i dag bringer.

Avisen skriver, at kunsten at lave overskud er blevet vanskelig for selskaberne på grund af de lave el-, olie-, og gaspriser. Ud over hjemlige Dong Energys 12 mia. store underskud i 2015 nævner avisen Vattenfalls underskud på 15,8 mia. kr. ud af en omsætning på 131 mia. kr., og hos tyske E.On er en toplinje på 865 mia. blevet til en bundlinje på 47 mia. kr. sidste år.

Store dele af det samlede underskud i energibranchen sniger sig ind i regnskaberne som nedskrivninger.

"Hele industrien er igennem en transformation i disse år, og det er voldsomt. Det er store tal. Ikke bare for energiselskaber men også for statsbudgetter," forklarer Jyske Banks Dong-analytiker, Jens Houe Thomsen, til Berlingske.

Ramponeret kvotesystem kan stå i vejen for Dongs havmølledrømme

Prisen for fjernvarme stiger voldsomt – især i Jylland

Olieprisen har - måske - ramt bunden

Svingende elpris trækker dansk forbindelse nærmere

Sjællands el var 165 mio. dyrere end Jyllands i 2015

Forsiden lige nu

Aker BP finder mere olie end ventet i Nordsøen

Oliefeltet Frosk i den norske del af Nordsøen kan indeholde helt op til 60 mio. tønder olieækvivalenter, lyder det fra Aker BP, som næsten er færdig med boringen af en udforskningsbrønd.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere