EnergiWatch

Ny kulkæmpe tæt på krak

En af USA's største kulproducenter anmoder om beskyttelse under landets konkurslovgivning.

Arch Coal er en af USA's største spillere på kulmarkedet, men med base i byen St. Louis har længe lidt under de lave kulpriser og den lave efterspørgsel.

Flere amerikanske medier beretter nu, at selskabet mandag har søgt om beskyttelse under den amerikanske konkurslovgivning, som giver selskaber mulighed for at reorganisere deres gæld, mens de holder driften kørende.

Wall Street Journal skriver, at Arch Coal ønsker trimme for 4,5 mia. dollar gæld på selskabets balance, hvilket skal ske via en restruktureringsplan, som Arch Coal angiveligt har indgået med en række långivere. De vil mod eftergivelse af gæld overtage en stor del af ejerskabet af selskabet.

Arch Coal er langt fra det eneste kulselskab, som har ramt bunden som følge af det sløje kulmarked. Selskaberne Walter Energy, Alpha Natural Resources Inc. og Patriot Coal Corp. er blevet således havmet i samme situation som Arch Coal, skriver erhvervsavisen.

Frygt for jordskælv ved skiferboring - men firma bag vil ikke stoppe

Indiens import af kul i voldsomt dyk

Elpris på Sjælland godt fire gange højere end i Jylland

Kina dropper nye kulminer de næste tre år

Forsiden lige nu

Siemens Gamesa fusion har skabt stor intern uro

Den storstilede fusion af spanske Gamesa og dansk-tyske Siemens Wind Power har udviklet sig til et problembarn for en række ansatte i den nye vindmøllekæmpe. Interne magtkampe og store kulturelle omvæltninger betyder, at medarbejdere søger væk fra selskabet efter det, de oplever som et kaotisk ægteskab mellem de to virksomheder.

Relaterede

Seneste nyt

Energijob

Se flere

Se flere