EnergiWatch

Nyt Dong vil uddanne danskerne til grønne tænkere

Dong Energy er blevet til Ørsted, og selvom det indtil videre betyder et nyt grafisk koncept for visitkort, brevpapir og cykeltøj(!), så lægger energiselskabet op til i højere grad at ville minde forbrugerne om et ansvar for at leve mere grønt. Til at starte med ønsker topchefen at minde forbrugerne om at bruge mindre energi og vogte sig for grøn salgsgas.

Foto: Mathias Ørsborg Johansen

Det kan måske klinge af gammel skolemesterlogik, når Dong Energy i dag har taget navn efter en 240 år gammel videnskabsmand.

Mens energikoncernens nye klæder langt fra kun skal lede tankerne hen på noget, som har slået rødder i den dansk guldalder, så er det faktisk ikke helt forkert at tage navneskiftet som et udtryk for, at man med et nyt navn på sin vis gerne vil have danskerne og særligt energiforbrugerne til skolepulten og lytte efter den pagt med naturen, det nye navn klinger på.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ny dansk udvikler har 11 GW havvind klar fra start

Profiler fra European Energy, Ørsted og Centria går sammen om nyt selskab, der vil lave hele pakken fra sol, land- og havvind til trading. Der er et hul i markedet til os lige nu – om fem år ville det være lukket, fastslår direktør.

Bank vurderer at Esvagt er tæt på syv mia kr værd efter ejerskifte

Ifølge DNB Markets har Esvagt en anslået værdi på næsten syv mia. kr., efter at 3i Infrastructure midt i en salgsproces valgte at købe resten af offshore- og vindrederiet. "Vi blev overraskede, men positivt overraskede," siger Peter Lytzen, CEO i Esvagt til ShippingWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs