EnergiWatch

Statoil i mål med nedskæringer

Det norske olieselskab har nået det planlagte niveau for antallet af medarbejdere. Statoil har i dag 5000 færre ansatte end i 2012.

Foto: PR/Statoil

Efter fem år med flere spareprogrammer og fyringsrunder er Statoil nu nået i mål med at reducere antallet af medarbejdere. Ved udgangen af 2016 skulle Statoil efter planen have mellem 20.700 og 21.100 ansatte, og det interval er nu nået ifølge selskabet. Det skriver Stavanger Aftenblad.

De seneste tal viser, at det norske olieselskab i slutningen af november talte i alt 21.105 ansatte medregnet konsulenter. 

Til Stavanger Aftenblad fortæller Ola Anders Skauby, Statoils pressekontakt for teknologi, projects og drilling, at tallene for december endnu ikke foreligger, men at der her har været en yderligere reduktion af medarbejdere, og at der også er ansatte, der skal stoppe i selskabet i starten af 2017.

"Ved indgangen til 2017 er vi der, vi sagde, at vi skulle være. Så er det vanskeligt at sige noget om en normal situation i disse dage, hvor vi hele tiden må være klar på forandring. Vi kan aldrig udelukke personalemæssige ændringer, men der foreligger heller ingen nye estimater eller måltal," siger Ola Anders Skauby til Stavanger Aftenblad og uddyber, at fokus er at opretholde og styrke konkurrenceevnen.

Statoil havde medregnet konsulenter i alt 26.011 ansatte i 2012.

Statoil sælger møgbeskidt forretning med stort tab 

Statoil vinder marathon-auktion over amerikansk havvind 

Mere fra EnergiWatch

Ørsted-direktør stopper

Declan Flanagan, ansvarlig for Ørsteds onshore-forretning, har opsagt sin stilling efter tre år. Han har brug for forandring, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs