EnergiWatch

Londons investeringsbanker har fået appetit på havvind

I flere år har havvind i finansielle kredse i London været anset for et risikabelt og kostbart eventyr, som kun de store energiselskaber burde kaste sig over. Men teknologien er nu så moden og priserne kommet så langt ned, at stemningen har ændret sig, fortæller en af Europas største, grønne fonde.

Foto: Fred.Olsen Windcarrier

LONDON: Mens energiselskaber som Dong og Vattenfall i flere år har investeret massivt i havvind, har lysten blandt de europæiske kapitalfonde og investeringsbanker været så som så. Appetitten blandt pensionskasserne på havvind har ganske vist været der i flere år, men det er særligt de seneste år, at den er vokset, ikke mindst anført af de danske pensionskasser. Og nu er også investeringsbanker og kapitalfonde på vej.

En opgørelse fra WindEurope viste i sommeren 2016, at institutionelle investorer stod bag finansieringen af 25,1 procent af den havvindskapacitet, der blev opført i første halvår af 2016 i EU. Til sammenligning var tallet for 1. halvår 2015 blot 13,5 procent.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Ørsted-direktør stopper

Declan Flanagan, ansvarlig for Ørsteds onshore-forretning, har opsagt sin stilling efter tre år. Han har brug for forandring, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs