EnergiWatch

Regeringen indgår bred aftale om at skrotte PSO

Det koster omkring tre milliarder kroner kroner at afskaffe den omstridte energiafgift PSO.

Regeringen har indgået en aftale om at afskaffe PSO-afgiften med resten af blå blok samt Socialdemokratiet, De Radikale og SF.

De Radikale og SF får indfriet deres krav om en grøn pulje på 375 millioner kroner som del af den samlede aftale om PSO, erfarer Ritzau.

De vil blive delt ud over en årrække fra 2017-2020.

Ifølge flere mediers oplysninger er parterne enige om at hæve bundskatten med 0,09 procentpoint.

Det vil give omkring 700 millioner kroner om året.

Derudover vil den grønne check blive reduceret, hvilket vil indkassere yderligere omkring 700 millioner kroner årligt.

Der er dog undtagelser, for pensionister og førtidspensionister står til at blive fritaget fra reduktionen i den grønne check.

Den grønne check blev oprindeligt indført for at hjælpe familier med de laveste indkomster til at håndtere en højere elregning.

Det koster omkring tre milliarder kroner om året at afskaffe PSO-afgiften, som skal være ændret inden nytår.

EU-Kommissionen har således underkendt afgiften i sin nuværende form, fordi alle virksomheder skal betale den, mens kun de danske får gavn af støtten.

Regeringen besluttede i maj helt at sløjfe afgiften, og derfor skal pengene til at finansiere den grønne omstilling findes andre steder.

PSO opkræves som en afgift på forbrugernes elregning, og pengene går til at betale for omstillingen til vedvarende energi.

R bringer negativt CO2-regnskab ind i PSO-forhandling Beregninger: Højtlønnede vinder mest på PSO-aftale Medie: PSO-farvel finansieres via højere bundskat og grøn check Vindmøllebranche: Kystmøller kan give op mod 100 faste job 

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs