EnergiWatch

Olieekspert: Olieprisen rammer 105 dollar pr. tønde i 2021

Jarand Rystad spår opgangstider for den norske oliesektor og trecifrede priser på olie.

Foto: Ole Jørgen Bratland - Statoil

Efter flere års nedtur i oliebranchen, som blandt andet har ramt den norske oliesektor hårdt, spår en af verdens fremmeste eksperter på udviklingen i olieindustrien Jarand Rystad, Rystad Energy, at det hele står til at vende.

Det skriver DN.no.

Rystad mener, at nye fund i Barentshavet vil hjælpe til at drive aktiviteten på norsk sokkel til en ny top. Udbygningerne kommer i kølvandet på en kraftig effektivitetsforbedring på norsk sokkel.

Han fremhæver dels, at man nu borer længere pr. dag og dels at omkostningerne forbundet med leje af borerigge er faldet fra 500 mio. norske kroner pr. brønd til 300 mio. norske kroner.

I modsætning til andre eksperter er Rystad overbevist om, at olieprisen kommer til at stige:

"Efterspørgslen er større end udbuddet. Der er ikke konsensus i markedet. Vi tror, olieprisen vil runde trecifrede niveauer i juli 2021," siger Rystad til DN.no med henvisning til en graf, hvor olieprisen næste sommer rammer 62 dollar pr. tønde for støt at stige til 105 dollar pr. tønde i sommeren 2021.

Fare for at skære for dybt i oliebranchen

Til salg: Norske olieaktiviteter for 50 mia kroner

Statoil vil hente godt 30 mia kr på nye sparemål 

Mere fra EnergiWatch

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Kulforbruget er steget markant i 2021

Koldt vejr og lav produktion fra vindmøller betød, at de centrale kraftværker i Danmarks kulforbrug er steget med en tredjedel indtil videre i år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs