EnergiWatch

Energiminister møder modgang

Energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) kan ikke ændre planerne om havvindmøller i kystnære områder i Jammerland Bugt. Dette falder ikke i god jord blandt de lokale borgere. Lørdag mødte 700 utilfredse borgere op til Kalundborg borgermøde for at få stoppet projektet med de kystnære havvindmøller.

Klima- og Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) var klar over, at borgermødet mod kystnære havvindmøller i Kalundborg Hallen lørdag ikke ville blive et møde uden modstand. Det skriver Jyllands-Posten 6. september 2015.

"Jeg bliver nok nødt til at gøre det klart for jer her i dag, at jeg ikke kan ændre reglerne med tilbagevirkende kraft. Jeg kan således ikke ændre projekter, der allerede er i gang. Det er vigtigt, at man i Danmark kan have tiltro til vilkårene for investeringer," sagde han.

For et par måneder siden blev borgerne omkring Jammerland Bugt informeret om, at planer om at opføre en havmøllepark tæt på deres kyst, snart bliver en realitet.

"Han står og fortæller os, at han ikke er i stand til at gøre noget. Det her handler om vores tilværelse i mange år frem," sagde den 66-årige Kurt Henning til Jyllands-Posten.

Som følge af de lokale borgeres modstand mod de kystnære havvindmøller, er en ny forening kaldt Beskyt Jammerland Bugt blevet skabt. Foreningen har allerede fået 1.100 medlemmer og indsamlet 5.200 underskrifter mod mølleprojektet.

Landbobank bakker SEB op: Alternative investeringer er ekstremt svært

Kommuner dropper en ud af syv vindmølleplaner

Vindmølleindustrien: Ingen panik over droppede mølleplaner

VE når milepæl i energiforbruget

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs