Topaz Energy går sammen med kapitalfond

Standard Chartered Private Equity investerer 75 millioner dollar i Topaz Energy og får 10 pct af aktierne. Pengene skal bruges på at komme ind på nye markeder, lyder det fra CEO René Kofod-Olsen.
AF TOMAS KRISTIANSEN, SHIPPINGWATCH

Topaz Energy and Marine med hovedsædde i Dubai og med den tidligere Maersk-chef René Kofod-Olsen i spidsen har indgået af aftale med den private investeringsfond Standard Chartered Private Equity (SCPE), der gør fonden til aktionær i energiselskabet.

SCPE investerer 75 mio. dollar i Topaz og får til gengæld ti procent af aktierne i selskabet.

Topaz har en flåde af offshore support skibe, der arbejder i Det Kaspiske Hav, Mellemøsten og Vestafrika og subsea operationer i Nordsøen og Den Mexikanske Golf.

Pengene fra investeringen skal ifølge en meddelelse fra selskaberne anvendes til en udvidelse af flåden på hovedmarkederne og til at skaffe sig adgang til nye markeder.

"Ved at gå sammen med en private equity storspiller som SCPE bliver Topaz i stand til for alvor at sætte skub i vores strategiske plan," lyder det fra René Kofod-Olsen, CEO i Topaz, som tilføjer:

"Vi har nu styrket muligheden for at leve op til vores ambition om at brede vores geografiske spredning ud og skabe vækst gennem både organisk ekspansion og opkøb. SCPE investerer pga. af sin faste tro på Topaz historie, vores hold og vores strategi, og vi ser fra til at arbejde tæt sammen med dem i et partnerskab."

Topaz har en flåde på 99 skibe med en gennemsnitsalder på syv år.

Statoil i russisk samarbejde trods sanktioner

Britisk oliejæger sælger ud på Grønland

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også