EnergiWatch

Mærsk Drilling-konkurrent lover gode rater

Norske Seadrill forventer, at kommende dagsrater for borerigge- og skibe bliver højere end de nuværende.

Foto: Maersk Drilling

Trods mange spekulationer om, at de seneste års rekordrater for borerigge- og skibe har toppet, venter Maersk Drillings norske konkurrent Seadrill, at kommende kontrakter bliver til en højere dagsrate end de nuværende. Det skriver TDN Finans.

Seadrill er ved at forhandle kontrakter på plads for boreskibene West Jupiter og West Saturn, der bliver leveret fra Samsung Heavy Industries senere i år.

Ved en større shippingkonference afholdt af DNB Markets fortæller finansdirektør hos Seadrill Rune Magnus Lundetræ, at kontrakterne vil være positive for nyhedsstrømmen omkring Seadrill.

Han siger desuden, at raterne for de to rigge bliver højere end det nuværende markedsniveau. Derudover indikerede Rune Magnus Lundetræ ifølge TDN, at raterne for de nye boreskibe vil ligge over 600.000 dollar om dagen.

Maersk Drilling har som led i dets ekspansionsprogram bestilt fire boreskibe fra Samsung Heavy Industries, hvoraf det ene er leveret. To af de fire boreskibe er allerede på kontrakt mens de sidste to endnu ikke har underskrevne aftaler.

De boreskibe, der allerede er på kontrakt fra leveringen i 2014, er gået til henholdsvis 560.000 og 620.000 dollar om dagen.

Mere fra EnergiWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det "mirakler" at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden, og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs