Vindaktiviteten stiger i USA

Det går ikke stærkt med installationen af nye møller i USA, men det går frem, viser ny opgørelse fra den amerikanske vindorganisation AWEA.
Suzlon-vindmøller i USA
Suzlon-vindmøller i USA
/ritzau/FINANS

Det er fortsat begrænset, hvad der indtil videre er blevet sat op af vindmøller i USA i år. I tredje kvartal blev der blot installeret 69 megawatt i ny vindenergi. Aktiviteten er dog stigende, efter at forsyningselskaber i år har indgået mindst 42 elkøbsaftaler (PPA-aftaler) med en samlet kapacitet på næsten 6000 megawatt.

Klik her og tilmeld dig to gratis daglige nyhedsbreve fra EnergiWatch

Det skriver den amerikanske vindforening, AWEA, i sin rapport for tredje kvartal.

Niveauet hidtil i år er fortsat påvirket af den sene forlængelse af PTC-ordningen ved årsskiftet, og det lange tidsspænd, der er mellem forberedelsen af et projekt og den efterfølgende konstruktion.

På grund af usikkerheden om støtteordningerne op til årsskiftet blev projekter sat på standby, og det har taget tid at få genstartet pipelinen, hvorfor der i første kvartal kun blev opsat 1,6 megawatt, i andet kvartal blev der slet ikke opsat møller, mens tredje kvartal som nævnt indledningsvist bød på 69 megawatt.

Ved udgangen af 30. september var der ifølge AWEA dog 2327 megawatt under konstruktion, og et højt niveau for anmodninger om forslag til nye vindmølleprojekter, de såkaldte "requests for proposals", peger ligeledes i retning af en forestående optur for markedet.

Mindst 27 anmodninger om nye projekter for vindenergi mv. er åbnet for 2013, og indtil videre er resultatet heraf nye vindprojekter på samlet 4178 MW, hvoraf kun 205 megawatt for nuværende er under konstruktion.

Ved udgangen af tredje kvartal var den totalt opsatte vindenergikapacitet i USA på 60.078 megawatt.

/ritzau/FINANS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også


Photo: Everfuel

Alle brintstationer i Danmark lukker

For abonnenter