Danmark klar til ny udbudsrunde i Nordsøen

Inden udgangen af 2013 planlægger Energistyrelsen at udbyde nye licenser til selskaber, der er interesserede i at efterforske og producere olie og gas i Nordsøen.
Foto: Øyvind Hagen/Statoil
Foto: Øyvind Hagen/Statoil
AF KATRINE RAUN

For selskaber med interesse i Nordsøen kan der åbne sig nye muligheder i løbet af 2013. Inden årets udgang planlægger Energistyrelsen nemlig at udbyde et område i Nordsøen vest for 6° 15’ østlig længde. Det skal foregå i en syvende udbudsrunde, som vil give interesserede virksomheder tilladelse til at efterforske og producere olie og gas. Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Derfor arbejder styrelsen i øjeblikket på en plan for nye udbud af olie- og gaslicenser i Nordsøen, der indebærer "efterforskningsaktiviteter, primært i form af geologiske undersøgelser, produktionsaktiviteter og injektion af CO2 i eksisterende oliefelter for at stimulere produktionen af kulbrinter."

Nordsøinteresse kan skabe konkurrence

Disse selskaber konkurrerer om Nordsølicenser 

Man understeger dog, at tilladelserne til at injicere CO2 i eksisterende oliefelter for at øge olieudvindingen kun kan lade sig gøre, hvis der afholdes en separat udbudsrunde om det. I øjeblikket er der ingen planer om udbud, skriver Energistyrelsen.

839 høringssvar

De nye udbud i Nordsøen er ifølge styrelsen blevet miljøvurderet, hvorefter rapporten blev sendt i høring hos bl.a. myndigheder i Norge, Tyskland, Holland og England. I forbindelse med planen har styrelsen modtaget 839 høringssvar fra myndigheder, borgere, NGO'er og andre med interesse for området.

"Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard har efter den offentlige høring besluttet at gennemføre plan for udbud af områder til efterforskning og produktion af olie og gas samt separat udbud af tilladelser til injektion af CO2 for at øge olieindvindingen i eksisterende oliefelter vest for 6° 15’ Ø. Udbud af tilladelser til injektion af CO2 i eksisterende oliefelter med henblik på øget olieindvinding forventes først igangsat, hvis der er selskaber, som konkret udtrykker interesse herfor," skriver Energistyrelsen.

Statoil-chef klar til at investere 57 milliarder

Oliejagt på vej i Ecuadors regnskov 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Brian Karmark

Bladt afskediger topchef

For abonnenter