Oliepriserne påvirkes af fortsatte Opec-nedskæringer

Saudi-Arabien og Ruslands frivillige udbudsnedskæringer kommer oven på de produktionsnedskæringer, der i april blev vedtaget af en række af medlemmerne i Opec+.
Investorerne havde ventet en forlængelse af de frivillige udbudsnedskæringer fra Rusland og Saudi-Arabien ind i oktober, men forlængelsen på tre måneder var uventet, og kan ende med at medføre betydelige fald i olielagrene. | Foto: Dado Ruvic
Investorerne havde ventet en forlængelse af de frivillige udbudsnedskæringer fra Rusland og Saudi-Arabien ind i oktober, men forlængelsen på tre måneder var uventet, og kan ende med at medføre betydelige fald i olielagrene. | Foto: Dado Ruvic
AF MARKETWIRE

Oliepriserne bevæger sig i forskellige retninger onsdag morgen, efter et hop i priserne oven på at Saudi-Arabien og Rusland tirsdag annoncerede en forlængelse af de frivillige produktionsnedskæringer til slutningen af året, hvilket strammer det globale marked og øger bekymringerne om udbuddet.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 90,10 dollar mod 89,88 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig stort set uændret i 86,71 dollar mod 86,77 dollar tirsdag eftermiddag.

Prisen på en tønde Brent steg tidligt tirsdag aften til hele 91,15 dollar. Samtidigt nåede WTI-olien en pris på 88,07 dollar. Det er første gang siden november sidste år, at prisen på en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, passerer 90 dollar.

Investorerne havde ventet en forlængelse af de frivillige udbudsnedskæringer fra de to lande ind i oktober, men forlængelsen på tre måneder var uventet, og kan ende med at medføre betydelige fald i olielagrene.

Saudi-Arabien forlænger produktionsnedskæringerne på 1 mio. tønder om dagen til slutningen af december 2023, lyder medlingen fra statens officielle nyhedsagentur, Saudi Press Agency, tirsdag.

Tirsdag meddelte Ruslands vicestatsminister, Alexander Novak, at Rusland ligeledes fortsætter den frivillige beslutning om at reducere landets olieeksport med 300.000 tønder om dagen til slutningen af året, lyder det ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Saudi-Arabien og Ruslands frivillige udbudsnedskæringer kommer oven på de produktionsnedskæringer, der i april blev vedtaget af en række af medlemmerne i Organisationen for Olieeksporterende Lande og deres allierede, Opec+, som fortsætter ind til slutningen af 2024.

Sugandha Sachdeva, der er chefstrateg hos Acme Investment Advisors, peger på, at den årlige vedligeholdelsesperiode af raffinaderierne i USA, der er fra september til oktober, kan begrænse olieefterspørgslen og potentielt agere som en begrænsende faktor på de stigende oliepriser, skriver Reuters.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også