Salgsmodent sikkerhedsfirma i ny indtjeningsrekord

Et tidligere datterselskab under Falck klarer sig så godt i den boomende energisektor, at indtjeningen slår nye rekorder. Samtidig forberedes et salg.
Foto: Pr
Foto: Pr

Det tidligere Falck-selskab Relyon Nutec, der i dag er ejet af kapitalfonden Polaris, vokser med 29 pct. i omsætning i første halvår af 2023.

Selskabet blev sat til salg af Polaris, kapitalfonden der står bag, denne sommer, hvor man har hyret en investeringsbank til at lede efter en eventuel ny ejer. Polaris har ejet selskabet siden 2018.

Relyon Nutec nyder godt af de store skift i energisektoren, hvor der både investeres massivt og omlægges til andre energikilder samt arbejdes på at finde alternativer til især russiske selskaber inden for olie og gas.

Selskabet melder om solid fremgang i alle markeder - særligt i det amerikanske og de asiatiske markeder. 

”Inden for vedvarende energi og elektrificering steg omsætningen 54 pct., ligesom udviklingen i olie- og gassektoren bidrog med en vækst på 27 pct,” skriver selskabet.

Selskabet omsatte for 550 mio. kroner de første seks måneder mod 895 mio. kroner hele sidste år.

Instjeningen stiger tilsvarende til 138 mio. kroner i driftindtjening - ebitda - mod 91 mio. kr. i samme periode sidste år og 184 mio. kroner for hele 2022.

Relyon Nutec beskæftiger sig blandt andet med omskoling af ansatte, der skal uddannes, opkvalificeres og omstilles til de nye markedsforhold, som selskabet skriver.

”Vi fortsætter med at skabe lønsom vækst og transformere Relyon Nutec for at imødekomme kundernes og samfundets behov samt udnytte potentialet i de globale energimarkeder, som byder på store udfordringer og muligheder i en særdeles omskiftelig verden. Det skærpede fokus på forsyningssikkerhed og den globale omstilling af energisektoren stiller store krav til kompetenceniveauet i arbejdsstyrken, og vi er sat i verden for at løfte præcis den opgave,” siger Torben Harring, am. direktør i Relyon Nutec.. 

I marts i år ventede selskabet at nå en mia. kroner i omsætning i 2023, og det mål ser nu ud til at være lettere at indfri.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også