Energi Danmark-medarbejderes bonus bliver maksimalt på ”etcifret millionbeløb”

Bonusaftale ville give medarbejdere i Energi Danmark mere end 150 gange sædvanlig årsløn. Bestyrelsen er klar til et retsopgør for at få ændret aftalen. 
"Vi havde håbet på, at vi kunne nå i mål med en aftale med de tre medarbejdere i god ro og orden. Desværre er dialogen stoppet”, oplyser bestyrelsesformand i Energi Danmark, Jesper Hjulmand (billedet), i en pressemeddelelse. | Foto: Jens Hartmann
"Vi havde håbet på, at vi kunne nå i mål med en aftale med de tre medarbejdere i god ro og orden. Desværre er dialogen stoppet”, oplyser bestyrelsesformand i Energi Danmark, Jesper Hjulmand (billedet), i en pressemeddelelse. | Foto: Jens Hartmann

Ingen af de tre nøglemedarbejdere i energiselskabet Energi Danmark, der nu er suspenderet efter uenigheder om bonusbetalinger, kommer til at modtage bonusser for 2022, der ”overstiger et etcifret millionbeløb”.

Det oplyser bestyrelsesformand i Energi Danmark Jesper Hjulmand og næstformand Jacob Vittrup i en pressemeddelse søndag. 

”Ingen ansatte i Energi Danmark får udbetalt hverken to- eller trecifrede millionbeløb i bonus for 2022. Vi har heller ikke afsat penge i regnskabet til det”, hedder det i en fælles udtalelse fra Jesper Hjulmand og Jacob Vittrup. 

Finans har i en række artikler siden midten af marts afdækket, at to medarbejdere i Energi Danmark havde optjent bonusser på hhv. 300 og 250 mio. kr. for 2022. Ifølge søndagens meddelelse har Energi Danmark været i dialog med tre medarbejdere, der har indgået en kollektiv aktiekøbsaftale med den forhenværende adm. direktør ”uden bestyrelsens viden”. 

”Energi Danmark har meddelt medarbejderne, at deres aftale fra august 2021 er ugyldig, og at deres bonus for både 2022 og fremadrettet vil blive normaliseret. Ingen af de tre medarbejdere vil derfor modtage bonusudbetaling for 2022, der overstiger et etcifret millionbeløb,” hedder det i pressemeddelelsen. 

Berlingske bragte fredag et interview med Jesper Hjulmand, hvoraf det fremgik, at tre medarbejdere har optjent bonusser på samlet over trekvart milliard kr. Men også, at Hjulmand opfatter aftalen som ugyldig. 

Det fremgår af søndagens meddelelse, at bestyrelsen har haft en dialog med de tre medarbejdere, men at det ikke er lykkedes at indgå en ny aftale. Hvis de tre medarbejdere ikke vil acceptere en ”normalisering af deres bonusser”, må de forsøge at få deres penge hjem via domstolene, fastslår Energi Danmark. 

”Desværre er dialogen stoppet. Det ændrer dog ikke på, at bonusaftalen uden loft for de tre medarbejdere er ugyldig, og at Energi Danmark vil fastholde dette synspunkt – også hvis der skulle blive et retsligt efterspil”, hedder det i en fælles udtalelse fra Jesper Hjulmand og Jacob Vittrup.

150 gange normal årsløn

Ifølge meddelelsen er der gennemført en advokatundersøgelse af bonusaftalen, der blev indgået under den tidligere direktør, Jørgen Holm Westergaard, der uden nogen forklaring forlod posten i februar efter at have været direktør i 23 år. 

Konklusionen på advokaternes gennemgang er, at aktiekøbsaftalen blev indgået ”i et pres fra de tre nøglemedarbejdere om kollektiv affolkning af dele af Energi Danmarks trading afdeling, på basis af en – af dem – indgået aftale med en lignende virksomhed, Norlys Energy Trading”. 

”De tre nøglemedarbejderes aftale ville føre til en bonusudbetaling til hver enkelt medarbejder, der for 2022 svarer til mere end 150 gange sædvanlig årsløn. Bonusser i den størrelsesorden er i strid med aftaleparternes forudsætninger, ligesom det vil være urimeligt eller i strid med redelig handlemåde at gøre aftalen gældende,” hedder det i pressemeddelelsen.

Efter bestyrelsens opfattelse havde den forhenværende adm. direktør ikke mandat til at indgå en sådan aftale på vegne af Energi Danmark.

”Aftalen har ikke været forevist for eller godkendt af bestyrelsen i Energi Danmark i forbindelse med, at aftalen blev indgået. Det er Energi Danmarks opfattelse, at aftalen bevidst har været unddraget bestyrelsens kendskab,” hedder det i pressemeddelelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter