Energiselskab skrotter bonusaftale og suspenderer tre medarbejdere

Tre medarbejdere er blevet foreløbigt suspenderet i en sag om millionbonusser i Energi Danmark.
En bonusaftale, der ville give en lille håndfuld medarbejdere i Energi Danmark millionbonusser, er indgået ulovligt, oplyser Andel. | Foto: Stine Schjøtler/ERH
En bonusaftale, der ville give en lille håndfuld medarbejdere i Energi Danmark millionbonusser, er indgået ulovligt, oplyser Andel. | Foto: Stine Schjøtler/ERH
Ritzau

En bonusaftale uden loft, der ville give en lille håndfuld medarbejdere i Energi Danmark millionbonusser, er indgået ulovligt og er ugyldig.

Det oplyser selskabet Andel i en pressemeddelelse søndag aften på Energi Danmarks vegne. Andel ejer Energi Danmark sammen med NRGI.

Sagen drejer sig om, at tre medarbejdere i det andelsejede Energi Danmark har optjent trecifrede millionbonusser. Det har Berlingske og erhvervsmediet Finans beskrevet.

Jesper Hjulmand, der er bestyrelsesformand i selskabet, har dog udtalt, at medarbejderne ikke vil få bonusser på hverken to- eller trecifrede millionbeløb udbetalt.

”Der er tale om en aktiekøbsaftale, der er indgået uden bestyrelsens viden og under omstændigheder, som gør den (bonusaftalen, red.) ugyldig,” udtaler Jesper Hjulmand og næstformand Jacob Vittrup i et skriftligt, fælles citat søndag aften.

Medarbejdere suspenderet

Samtidig oplyser Energi Danmark i pressemeddelelsen, at man har forsøgt at gå i dialog med de tre pågældende medarbejdere, der har været omfattet af bonusaftalen.

Det har dog ikke båret frugt, og de tre medarbejdere er søndag blevet suspenderet.

”Det ændrer dog ikke på, at bonusaftalen uden loft for de tre medarbejdere er ugyldig, og at Energi Danmark vil fastholde dette synspunkt – også hvis der skulle blive et retligt efterspil,” udtaler Jesper Hjulmand og Jacob Vittrup.

Finans skrev 19. marts, at to ledende medarbejdere havde optjent trecifrede millionbonusser på samlet 550 millioner.

Bonusserne er ifølge mediet stukket af, fordi de har været uden loft, og fordi virksomheden har tjent flere penge, end nogen tilsyneladende havde drømt om.

Fredag kunne Berlingske fortælle, at der var tale om tre medarbejdere.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

"Ewii er et sted for mennesker, der kan finde ud af at opføre sig ordentligt og dem der ikke kan det, de skal ikke være her," lyder det fra Lars Bonderup Bjørn, adm. direktør i Ewii, der ikke vil tolerere snyd i sin koncern. | Foto: Joachim Ladefoged

Ewii-ansatte har snydt med arbejdstid

For abonnenter