EnergiWatch

Kun hver ottende vil udskyde elregningen

Ikke mange danskere vil benytte sig af muligheden for at afdrage elregningen over de næste fem år, skriver Berlingske

Foto: Sif Meincke/KOMMISSION

En ny måling gennemført af Norstat for konsulent- og analysevirksomhed Moos-Bjerre viser, at kun 13 pct. af danskerne ”helt sikkert” eller ”sandsynligvis vil benytte sig af muligheden for at indefryse en del af regningen til el, gas og varme.

Det skriver Berlingske.

Et stort flertal på 74 procent forventer ”helt sikkert” eller ”sandsynligvis ikke” at benytte ordningen, hvor man kan afdrage den udskudte regning i løbet af de kommende fem år.

De resterende 13 pct. svarer ”ved ikke”.

”Der er ingen tvivl om, at flertallet helst vil undgå at bruge den. Især dem med de højere indkomster har enten en tilstrækkelig buffer til, at de kan betale de her ekstraregninger. Eller de kan skære ned for både deres energiforbrug og andre ting i en grad, hvor de kan undgå at bruge ordningen,” siger privatøkonom Louise Aggerstrøm Hansen fra Danske Bank til Berlingske.

I samme avis kritiserer direktør i energiselskabet EWII, Lars Bonderup Bjørn, den politiske aftale om muligheden for at udskyde elregningen, som blve indgået af et bredt flertal i september.

Direktøren kalder muligheden et ”statsstøtte kviklån” og mener, at politikerne tager danskerne som ”el-gidsler”.

Desuden frygter Lars Bonderup Bjørn administrative problemer med ordningen. En holdning han mener, hans kolleger deler.

”Der er ikke så mange, der siger tingene højt, men jeg ved, at der er udbredt frustration rundtomkring. Det er mest, fordi det har lagt kundeservice ned alle steder,” siger Lars Bonderup Bjørn til Berlingske.

Politikere erkender: Elregningen risikerer at stige på trods af prisloft

Ubehagelig efterregning kan ramme danske forbrugere

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs