Vattenfall vinder også kontrakt i Storbritannien

Som det også er tilfældet med Ørsted, lyder kontraktprisen til Vattenfalls Norfolk Boreas-projekt på 37,35 pund per megawatt-time.
Foto: Vattenfall
Foto: Vattenfall
AF MARKETWIRE

Den svenske havvind-udvikler Vattenfall har vundet en differencekontrakt i Storbritannien til selskabets projekt Norfolk Boreas, der har en kapacitet på op mod 1800 megawatt.

Det meddeler selskabet torsdag.

Det sker som en del af den meget imødesete fjerde kontraktrunde - den såkaldte UK CFD 4 - hvor selskaber kan byde ind på elsalgsaftaler, der tildeles af de britiske myndigheder.

Ørsted annoncerede torsdag morgen, at det danske selskab havde vundet en kontrakt til projektet Hornsea 3, der med en kapacitet på 2852 megawatt bliver verdens største havvindmøllepark.

Som det også er tilfældet med Ørsted, lyder kontraktprisen til Vattenfalls Norfolk Boreas-projekt på 37,35 pund per megawatt-time.

En differencekontrakt - også kaldet contract for difference, CFD - er kort fortalt en elsalgsaftale, hvor et selskab byder ind med en pris per megawatt-time fra sit projekt, og det laveste bud vinder.

Prisen bliver fastsat over en periode - i dette tilfælde i 15 år - uanset hvordan markedsprisen udvikler sig. Falder markedsprisen, skal staten betale differencen til selskabet, og bliver prisen højere, er det selskabet der skal betale differencen til staten.

Ørsted vinder bud på 2,85 GW britisk havvind

NKT vinder havvindmøllekabelkontrakt med værdi på op til 300 mio. kr.

Brancheobservatør: Lavere end ventet UK-havvindkontraktpriser

Vattenfall overvejer timing i gigawattprojekt


Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Foto: Ge Renewable Energy

Ørsted eneste byder i havvindudbud

For abonnenter