EnergiWatch

Rusland forventer enorme indtægter fra olie og gas i år

Rublerne strømmer ind fra eksport af olie og gas ifølge Ruslands finansminister, der venter ekstraindtægt på omkring 100 mia. kr. i år.

Foto: Kacper Pempel/Reuters/Ritzau Scanpix

Trods omfattende vestlige sanktioner som følge af krigen i Ukraine forventer Rusland at få ekstraindtægter på eksport af olie og gas på op mod en billion rubler eller omkring 100 mia. kr.- penge, der ligger ud over Ruslands hidtidige prognose for indtjeningen på olie og gas.

Det sagde Ruslands finansminister, Anton Siluanov, fredag til en statslig tv-station ifølge nyhedsbureauet AFP.

”Vi forventer at modtage op til en billion rubler (99,8 mia. kr., red.) yderligere i olie- og gasindtægter ifølge den prognose, som vi har lavet med ministeriet for økonomisk udvikling,” sagde Anton Siluanov.

Ifølge finansministeren vil den russiske regering bruge pengene til bl.a. at finansiere invasionen af Ukraine og til at hæve pensioner og andre sociale udgifter, som er blevet udhulet af inflation.

Et stort antal vestlige lande har pålagt Rusland økonomiske og politiske sanktioner, men landets eksport af olie og gas kan foreløbig fortsætte.

Mere fra EnergiWatch

Nye danske gasprojekter gemmer sig under overfladen

Total Energies har allerede annonceret – men udskudt – planer om at udvikle Valdemar Bo Syd og Halfdan Nord. Efter dem ligger også en række andre danske projekter klar i pipelinen, som analysehuset Rystad forventer investeringer i for flere milliarder kroner frem mod 2030.

CIP-fond tildeler spansk udvikler halv milliard

Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har netop fundet den første investering fra milliardfonden CI Green Credit Fund I, hvor infrastrukturfonden udsteder lån på 520 mio. kr. til spanske Capital Energy.

Læs også

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs