EnergiWatch

USA stopper støtte til nye sorte energiprojekter i udlandet

Med øjeblikkelig virkning har den amerikanske regering valgt at stoppe sine finasielle støtte til sorte energiprojekter i udlandet. Det indebærer bl.a. kulkraftværker.

Foto: SAUL LOEB/AFP / AFP

Den amerikanske regering har med øjeblikkelig virkning stoppet sin finansielle støtte til nye udenlandske energiprojekter, der baserer sig fossile brændstoffer, herunder nye kulkraftværker.

Det skriver Bloomberg News.

Beslutningen fra præsident Joe Bidens administration markerer et markant skifte i forhold til tidligere, og den er en del af præsidentens ønske om at om at øge anvendelsen af vedvarende energi i USA og globalt.

Med direktivet vil den føderale regering ikke i fremtiden kunne deltage i projekter med store CO2-udsliip, og det vil potentielt berøre årlig støtte for milliarder af dollar, ligesom det vil påvirke det amerikanske diplomati.

Der er dog undtagelser, herunder hvis der er nationale amerikanske sikkerhedsinteresser på spil, eller hvis det handler om at øge energiforsyningen i meget sårbare områder.

Tidligere på ugen lagde Biden også en plan for det offentlige amerikanske CO2-aftryk, der frem til 2030 skal reduceres kraftigt. Her var blandt andet militæret og Nasa undtaget de grønne krav.

Lobbyister for sort energi er største delegation ved COP26

Obama ved klimatopmøde: Vi er ikke i nærheden af at gøre nok

Energikrise kommer på det bedst tænkelige tidspunkt 

Mere fra EnergiWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs