EnergiWatch

Joe Biden: Vi er i et afgørende årti for klimaet

Topmødet i Glasgow skal være begyndelsen på et årti med ambitioner, der skal sikre fremtiden, mener Biden.

Foto: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP / AFP

Dette årti vil være afgørende for klimaet.

Derfor er der brug for handling, siger USA's præsident, Joe Biden, ved klimatopmødet COP26 i Glasgow mandag.

"Forskningen er klar. Vi har kun et lille vindue til at øge vores ambitioner. Dette er et afgørende årti, hvor vi har mulighed for at bevise os selv og holde målet om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader inden for rækkevidde."

"Glasgow skal være begyndelsen på et årti med ambitioner og innovationer for at sikre vores fremtid," siger Joe Biden.

Han mener, at kampen mod klimaforandringer er en fantastisk mulighed for verden til at investere i den grønne omstilling - til gavn for økonomien.

"I den voksende katastrofe tror jeg på, at der er en utrolig mulighed - ikke bare for USA, men for os alle," siger han i sin tale ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den amerikanske præsident afviste kritikken af, at det vil koste job, når man ændrer verdens økonomier for at mindske drivhusgasser og afhængigheden af fossile brændsler.

Han mener, at det vil skabe gode job for amerikanere, når man skal gøre transport elektrisk og bygge solceller og vindmøllenetværk.

Biden oplyser i sin tale mandag, at han forventer, at USA når sit mål om at mindske CO2-udledningen med 50-52 procent inden 2030 sammenlignet med niveauet i 2005.

Præsidenten forsikrede tilhørerne om, at han ville udvise et andet lederskab i den grønne omstilling end hans forgænger, Donald Trump, gjorde.

"USA er ikke alene tilbage ved bordet, men vil forhåbentlig lede ved at være et godt eksempel. Jeg ved, at det ikke har været tilfældet, og det er derfor, at min administration er på overarbejde," siger han ifølge AFP.

COP26 finder sted i Glasgow fra 1.-12. november.

Danmarks statsminister, Mette Frederiksen (S), deltager i konferencen 1.-2. november.

Mere fra EnergiWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs