EnergiWatch

Erhvervsliv om klimaplan: Klarhed kan ikke vente til 2025

Regeringen har onsdag præsenteret 24 indsatser, der skal sikre, at målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030 nås.

Foto: PRDanskErhverv

Virksomhederne kan ikke vente til 2025 på at få klarhed på klimaområdet. Det siger Ulrich Bang, klima- og energipolitisk chef i brancheorganisationen Dansk Erhverv, efter at regeringen onsdag har præsenteret sit klimaprogram.

Her har regeringen præsenteret 24 indsatser, der skal sikre, at målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i 2030 nås.

De får dog frem til 2025 til at komme på plads. Og det møder kritik fra Ulrich Bang fra Dansk Erhverv.

Han mener, at EU i klimakampen har været en Tesla, mens Danmark nærmere har været en bil fra det russiske bilmærke Lada.

"Fra EU's klimamål på 55 procent gik der kun et halvt år, inden EU-Kommissionen fremlagde en stor lovpakke for at nå målet. Omvendt er der i Danmark gået to år fra folketingsvalget, til regeringen nu fremlægger en samlet klimaplan – yderligere fire år, før alle lovforslag er klar," skriver han i en kommentar.

Han peger på, at virksomhederne ikke kan vente "endnu et halvt årti" på at få klarhed på klimaområdet.

"Men virksomhederne kan ikke vente endnu et halvt årti på at få klarhed på klimaområdet. Det haster det med en ambitiøs og bred grøn skattereform, så virksomheder allerede nu kan foretage de rigtige investeringer i den grønne fremtiden. Derfor bør Christiansborg vedtage en grøn skattereform allerede inden juleferien. Skattereformen skal gå på to ben: en høj ensartet CO2-afgift og lempelse af erhvervsbeskatningen," siger Ulrich Bang.

Ny VE-plan skal kompensere for manglende CCS 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs