EnergiWatch

Prisfald stoppet og markederne stabiliseret

En rolig udvikling i dollarkursen og uden nye store restriktioner relateret til coronavirus har lagt en dæmper på gemytterne.

Foto: Jan Unger

Råvaremarkederne er stabiliseret tirsdag morgen efter flere dage med vigende priser.

En rolig udvikling i dollarkursen og uden nye store restriktioner relateret til coronavirus har lagt en dæmper på gemytterne.

På markedet for industrimetaller har investorerne fortsat fokus på forhandlinger mellem fagforeninger og minegiganten BHP Group ved verdens største kobbermine, Escondida i Chile.

De langvarige forhandlinger holder det globale kobbermarkeder på kanten af stolen, mens efterspørgslen stiger og udbuddet forsat er begrænset midt i den spirende globale genopretning fra covid-19-pandemien.

Et ton kobber koster tirsdag morgen 9412,00 dollar mod 9368,25 dollar mandag eftermiddag.

På oliemarkedet er det forsat covid, der sætter dagsordenen.

Nogle kinesiske byer har intensiveret massetest, da myndighederne forsøger at udrydde lokalt overførte infektioner af den stærkt smittefarlige Delta-variant.

"Dette tynger allerede mobiliteten, noterer ANZ Research, der også sætter spørgsmålstegn ved opsvinget i USA grundet stigende smitte," ifølge Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 69,00 dollar mod 68,35 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 66,60 dollar mod 65,82 dollar mandag eftermiddag.

Fredriksen-ejede drillingselskaber indgår forlig om rigge

Indtægterne flyver i vejret for Saudi Aramco 

Mere fra EnergiWatch

Dansk udbud ender i forventet fiasko

Trods 1,2 mia. kr. i puljen tiltrak det teknologineutrale udbud ikke et eneste bud. En naturligt resultat af en ubrugelig udbudsmodel, fastslår Dansk Energi, der i lighed med flere af de største aktører vil have puljen overført til forlængelse af udligningsordningen.

Wind Denmark jubler over tomt udbud

Det fuldstændige fravær af bud i det teknologineutrale udbud viser, at der ikke er behov for statslig understøttelse af landvind, mener organisationen, der dog også kritiserer udformningen af udbuddet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs