EnergiWatch

Ewii køber Bornholms elnet

Med en handel på trekvart milliard rykker det jyske energiselskab uden for sine traditionelle grænser og slipper Bornholms Energi og Forsyning ud af gældsfængsel.

Foto: Jens Henrik Daugaard/JPA

Ewii bliver Danmarks største elselskab – i hvert fald målt på geografisk distance med omkring 380 kilometer fra vest til øst.

Med et køb på 657 mio. kr. overtager det Kolding-baserede energiselskab El-Net Øst fra Bornholms Energi og Forsyning (BEOF). Med i handlen følger foruden ekspansionen langt ud over Trekantsområdet i omegnen af 29.000 kunder fordelt ud over 2.450 km. elnet samt 18 medarbejdere fra det bornholmske forsyningsselskabs elnetforretning.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs