EnergiWatch

Norsk nybegynder skal bygge solcellepark på 4,8 MW i Sverige

Det norske solcelleselskab Solgrid vil bygge en af Sverige største solcelleparker med bifaciale moduler.

Foto: Solkompaniet

På den svenske vestkyst er der nu mere solenergi på vej. Det nystartede selskab Solgrid skal nemlig bygge en solcellepark på 4,8 MW i Varberg Kommune, 70 km syd for Gøteborg. Det oplyser selskabet i en meddelelse.

Solcelleparken skal være monteret på en bakke og skal bestå af 9000 bifaciale moduler, der altså kan høste solen både ovenfra og nedefra.

Den årlige produktion forventes at ligge på 5,5 GWh og skal kunne give strøm til ca. 360 svenske husstande eller 1800 lejligheder.

Byggeriet af anlægget starter efter påske, mens nettilslutning skal finde sted i 3. kvartal 2021.

"Vi er klar til at starte opførelsen af ​​vores første solpark og er meget tilfredse med aftalen med Solkompaniet, der skal designe og bygge solparken," siger Kristin Melsnes, administrerende direktør for Solgrid.

Solgrid blev grundlagt sidste år og udvikler, ejer og driver solparker i industriel skala. De største ejere i Solgrid er Mypower, Østfold Energi og Akershus Energi. Andre ejere er Swede Energy og Valinor.

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs