EnergiWatch

EU-lande godkender handelsaftale med Storbritannien

Handelsaftalen mellem EU og Storbritannien er nu godkendt, skriver Bloomberg.

Foto: FRANCOIS WALSCHAERTS/AFP/Ritzau Scanpix

EU-landene har nu godkendt EU's handelsaftale med Storbritannien.

Det skriver Bloomberg.

Juleaftensdag nåede Storbritannien og EU efter ti måneders forhandlinger til enighed om aftalen. Mandag kom EU’s ambassadører med en foreløbig godkendelse af brexit-aftalen, og tirsdag aften er aftalen så endelig som ventet blevet godkendt.

I et tweet skriver Sebastian Fischer, der ifølge Bloomberg, er talsmand for den tyske regering i Bruxelles, at EU-medlemslandene har givet det endelige grønne lys til aftalen, og at næste skridt er, at EU og Storbritannien underskriver aftalen den 30. december.

Underhuset i det britiske parlament i London skal også stemme om aftalen. Det ventes at ske den 30. december, oplyste Underhuset i et tweet i sidste uge.

"Formanden for Underhuset har på anmodning fra regeringen indvilget i at genindkalde Huset klokken 9.30 den 30. december, så medlemmerne kan debattere aftalen og vedtage den som del af det britiske lovværk," fremgår det af tweetet fra den 24. december.

Briterne forlader EU's indre marked og toldunion den 31. december.

Tirsdag sagde EU's chefforhandler Michel Barnier, at den indgåede aftale er ”en lettelse” og understregede samtidig, at der stadig er nogle elementer, som skal defineres om det fremtidige forhold mellem EU og Storbritannien.

Den største julegave: Brexitaftalen er milliarder værd for danske sværvægtere

EU-midler skal være plaster på danske fiskeres brexit-sår 

Mere fra EnergiWatch

Tysk regeringskoalition går efter kulstop i 2030

SPD, De Grønne og FDP går ind i regeringsforhandlinger med fremrykning af det tyske kulstop med otte år, afsættelse af to pct. af Tysklands areal til landvind, krav om sol på industritage og afskaffelse af EEG-tariffen for at nedbringe elpriserne på papiret.

IT-problemer med varmepumpe-pulje blev hurtigt løst

Ifølge Energistyrelsen var der indledningsvist tekniske udfordringer for ansøgere til efterårets bygningspulje. Problemerne blev dog hurtigt løst, men på trods af 14 dage med minimal kø til ansøgning, er der stadig masser af millioner tilbage i puljen, melder myndighederne.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs