EnergiWatch

Verdens største jack-up skal i aktion på Dogger Banke

Når Jan De Nul har verdens største jack-up til installation af havvindmøller klar i 2022, skal den fluks i sving på SSE Renewables og Equinors britiske havvindpark, Dogger Banke.

Illustration af Voltaire ved Dogger Banke. | Foto: PR / Jan De Nul

Det kan næsten ikke være anderledes.

Verdens største havvindpark, britiske Doggerbanke, skal have de hidtil største møller på markedet, GE's Haliade-X, installeret af verdens største offshore jack-up rig, Jan De Nuls Voltaire.

Det meddeler Jan De Nul i selskab med de to joint venture-partnere på Dogger Banke, SSE Renewables og Equinor.

"Jan De Nul har en veldokumenteret historie for transport og installation af nye generationer af havvindmøller i storskala og deres banebrydende Voltaire fartøj vil være det største og med længder reneste jack-up fartøj, som industrien nogensinde har set, når det kommer i drift," siger projektchef for Dogger Banke for SSE Renewables, Steve Wilson, i en pressemeddelelse, mens Equinor påpeger, at Dogger Banke på alle måder bryder grænser:

"Dogger Banke sætter konstant nye rekorder, som fører udviklingen fremad både i forhold til teknologi og skala," siger Equinors vicedirektør for Dogger Banke, Halfdan Brustad.

Voltaire jack-uppen vil ifølge Jan De Nul være i drift i 2022 og skal i første omgang installere møllerne på de to dele af Dogger Banke, hvor den endelige investeringsbeslutning forventes mod slutningen af 2020.

"Vi er stolte over at hjælpe den globale grønne omstilling på vej ved at installere havvindmøller på Dogger Banke A og B på den mest effektive og rene vis," siger Philippe Hutse, chef for Jan De Nuls havvindforretning.

Dogger Banke består af en A-, B- og C-del. Hver etape er på 1,2 GW og den første fase, Dogger Banke A, forventes i drift i 2023.

Siemens Gamesa har ikke plads til fejl med ny mølle

Ansættelser i offshore boomer igen 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs