EnergiWatch

Medie: Regeringen lægger op til forsinkelse af udbygning af havvind

Et forhandlingsoplæg, som Berlingske har set, lægger op til, at udbygning af havvind i Danmark bliver forsinket på grund af forberedelser til energiøerne i Nordsøen og Østersøen.

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Den danske udbygning af havvind bliver ifølge et lækket forhandlingsoplæg forsinket, fordi det kræver længere tid at forberede energiøerne i Nordsøen og Østersøen.

Det skriver Berlingske, der har set oplægget.

Forberedelserne til de nye energiøer indebærer blandt andet, at der skal forhandles med Polen og Holland om salg af overskudsstrøm samt gennemføres forundersøgelser, analyser og udbud, hvilket udskyder andre planer, men til gengæld lægger regeringen op til en hurtigere udbygning af havvind, når energiøerne er etableret.

Mere fra EnergiWatch

Nord Stream 2 får nyt dansk sluttidspunkt

Oplysninger sendt til Søfartsstyrelsen viser, at operatøren bag det omdiskuterede gasprojekt forventer at fuldende arbejdet ud for Bornholm i løbet af tredje kvartal. 

Professor om biogaskonflikt: "Det er virkelig noget rod"

Institutleder ved Aarhus Universitet kalder biogaskonflikten mellem selskaber og landmænd for en varm kartoffel. Han mener ikke, at landmænd med det nuværende system kan få godskrevet CO2-reduktioner, selvom de leverer biomassen til anlæggene.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs