EnergiWatch

Ny lov om overskudsvarme kan mere end fordoble afgiften

Metalcolour på Lolland har leveret overskudsvarme til deres nabo, Øster Toreby Fjernvarme, siden 2015. Den nye lov om overskudsvarme mere end fordobler dog virksomhedens afgifter, der vil stige fra 33 til 74 procent i forbindelse med salg.

Metalcolour kommer sandsynligvis til at tabe penge på at sælge fjernvarme fremadrettet. | Foto: Tycho Gregers/Ritzau Scanpix

I Øster Toreby, lige på den anden side af Guldborg Sund fra Nykøbing Falster, ligger den lille virksomhed Metalcolour, der overfladebehandler og lakerer metal, og som er nabo til Øster Toreby Fjernvarme.

Med sin energiintensive produktion og begrænsede størrelse står Metalcolour som arketypen på det, Skatteministeriet beskriver, når der tales om et uforløst potentiale for overskudsvarme. Men med den kommende lov om overskudsvarme, der uofficielt er blevet døbt som den forbedrede lov om overskudsvarme, bliver det i praksis umuligt for mindre og mellemstore virksomheder at levere overskudsvarme.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EnergiWatch

Green Power Denmark roser "historisk aftale"

Danmark bevæger sig med ny klimaaftale mod en grønnere, friere og mere elektrisk fremtid, lyder det fra brancheorganisation, mens projektudvikler kalder det ”afgørende”, at det vil gøre det lettere og hurtigere at sætte vedvarende energianlæg op på land.

DI: Politikerne har taget ansvaret på sig

Ny aftale om grøn varme og vedvarende energi skruer gevaldigt op for tempoet på den grønne omstilling, mens den vil frigøre Danmark fra brugen af russisk gas, lyder det fra erhvervsorganisationen Dansk Industri.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EnergiWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs