EnergiWatch

Batterifærger har halveret udslip på Øresund

Færgerederiet Forsea har nedbragt sin udledning af drivhusgasser med 50 pct. i første kvartal ved at sejle med to batteridrevne færger.

Foto: Forsea/Anders Ebefeldt

Færgerederiet Forsea, tidligere HH Ferries, har fået en stor miljøgevinst ved at bruge batterier på sine Øresunds-færger.

I første kvartal har rederiet sejlet med to batteridrevne passagerfærger på ruten mellem Helsingør i Danmark og Helsingborg i Sverige.

Det har medført en halvering af udledningen af drivhusgasser og farlige partikler fra de to færger, Aurora og Tycho Brahe, når man sammenligner med første kvartal af 2018.

Ifølge topchef Johan Röstin har introduktionen af de batteridrevne færger, som kom på vandet i november 2018, været en succes.

"Kunderne har taget godt imod vores initiativer. Vi tilbyder nu ikke blot den mest stabile, men også den klart mest miljøvenlige rejse over Øresund – for både private og erhvervskunder. Det tæller for alle at vide, at man med ForSea kan rejse støj- og røgfrit, og at vi samtidig har sparet atmosfæren for 4.500 ton CO2 i forhold til samme periode sidste år," udtaler han i en meddelelse.

På sigt har Forsea en ambition om at gå i nul på sin nettoudledning af CO2. I marts fortalte Johan Röstin til ShippingWatch, at man forventer at nedbringe sin udledning med 65 pct. i 2019.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

Professor: Batteridrevne handelsskibe er ikke mere end ti år væk 

Elbilerne kan ikke redde verden fra global opvarmning 

Mere fra EnergiWatch

Havvindmøllepark ud for Aarhus droppes

Manglende mulighed for at skifte de oprindeligt planlagt vindmøller ud med færre men større får nu European Energy til at opgive den kystnære park, Mejl Flak. Ærgerligt, for Danmark mangler strømmen, sukker projektudvikleren.

Minister freder visse netvirksomheder fra nye krav

Netvirksomheder uden kommercielle aktiviteter vil ikke blive påvirket af nye habilitetskrav og der vil blive taget højde for multiforsyningsselskaber, garanterer Dan Jørgensen, samtidig med at han dog slår fast, at alle andre netselskaber uanset størrelse skal omfattes af nye krav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs